» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2006 >Sähkötöiden pistelaskenta sai uuden suosituksen
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Sähkötöiden pistelaskenta sai uuden suosituksen

2.10.2006

Suomen toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry ja Neuvottelevat sähkösuunnittelijat NSS ry ovat uusineet sähkötöiden pistelaskentaan ja asiakirjojen toimittamiseen sähköisessä muodossa liittyneet suositukset.

Pistelaskentaa varten on laaditty yksinkertainen perustaulukko (kts. liite alla), jonka mukaiset pisteluettelot on mahdollista tuottaa keskeisten ohjelmistovalmistajien suunnitteluohjelmilla. Tämä luettelo sisältää sähköpisteistä ne tiedot, jotka voidaan lukea nykyisten suunnittelukäytännön mukaisista tasopiirustuksista.

Pisteluetteloiden käytön uskotaan parantavan merkittävästi tarjouksen laatimisen tehokkuutta. Samalla tarjouskustannukset alenevat, tarjousajat lyhenevät ja tarjouksien vaatima työmäärä vähenee.

Suosituksen mukaan tarjouspyyntöasiakirjoihin sisältyvät sähköisesti laaditut piirrustukset, selostukset, kaaviot ja luettelot toimitetaan myös sähköisessä pdf-muodossa. Myös tämä helpottaa toimintaa. 

Lisää aiheesta:Pistelaskentamallin perustaulukko ja suositus kokonaisuudessaan ovat saatavissa PDF-muodossa Sähkö- ja teleammattilaisten sivuilta.