» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2006 >Kodintekniikan myynti kasvoi huimasti alkuvuonna
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Kodintekniikan myynti kasvoi huimasti alkuvuonna

4.10.2006

Kodintekniikka-alan myynti kasvoi tammi-elokuussa viime vuoteen verrattuna 16 prosenttia Suomen kaupan liiton tietojen mukaan.

Kodintekniikkakaupan tuotekohtaiset myynninkasvuluvut ovat niin hyvät, että vastaavanlaisia lukuja esiintyy harvoin erikoiskaupassa. Kuluttajat panostavat kautta linjan kalliimpiin tuotteisiin. Muun muassa taulutelevisioiden, älypuhelimien ja kannettavien tietokoneiden kysyntä on ollut vilkasta. Myös kodinkoneissa panostetaan kalliimpiin kokonaisuuksiin.

Siirtyminen ensi vuonna digitaalisiin televisiolähetyksiin vauhdittaa alan myyntiä. Kaikkia digitaalisia tuotteita on myyty hyvin.

Suomen kaupan liiton mukaan on jo nähtävissä, että ongelmaksi on muodostumassa se, ehditäänkö kaikille kotitalouksille luoda valmiudet digitaaliaikaan siirtymiselle. Loppuvaiheessa saattaa syntyä tilanne, jossa kaupan toimitusvaikeudet jarruttavat siirtymää, jos hankinnat jätetään viime hetkeen.

Rakennus- ja sisustustarvikealan kaupan pieni notkahdus viime huhtikuussa jäi tilapäiseksi ilmiöksi. Myynti piristyi selvästi toisella vuosikolmanneksella, ja ala pääsi takaisin jo neljä vuotta jatkuneeseen hyvään kasvutrendiin. Kasvua tuli tammi-elokuussa 5,3 prosenttia. Vilkas asuntotuotanto, pientalorakentamisen hyvä kasvu ja korjausrakentamisen vahva taso heijastuvat myönteisesti alan myyntiin.