» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2006 >Voimatel lähti mukaan sähkölaitosasentajien koulutukseen
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Voimatel lähti mukaan sähkölaitosasentajien koulutukseen

6.10.2006

Verkonrakennysyritys Voimatel Oy ja Savon ammatti- ja aikuisopisto ovat aloittaneet uudentyyppisen koulutusyhteistyön kummiluokkatoimintana, jonka tarkoituksena on kouluttaa sähkölaitosasentajia työmarkkinoille.

Kuluvana syksynä Savon ammatti- ja aikuisopistolla Siilinjärvellä aloitti 18 opiskelijaa sähkölaitosasentajan ammattiopinnot. Opinnot kuuluvat kolme vuotta kestävään sähköalan perustutkintoon.

”Aloite sähkölaitosasentajan koulutuksen järjestämiseen tuli Voimateliltä. Lähdimme siihen innostuneesti mukaan. Ensimmäistä kertaa olemme räätälöineet opetussuunnitelman näin pitkälti työnantajan tarpeisiin”, kertoo sähkö- ja turvallisuusalan koulutuspäällikkö Mauri Kinnunen Savon ammatti- ja aikuisopistosta.

Voimatel Oy:n toimitusjohtajan, Urpo Pietikäisen, mukaan yhtiössä on ollut vuosittain kymmenkunta oppisopimusopiskelijaa, mutta uusia keinoja työvoiman saatavuuden turvaamiseksi tarvitaan. Osaavan työvoiman tarve kypsytti idean omasta kummiluokasta.

”Olemme lupautuneet ottamaan luokan opiskelijoita työssäoppimisjaksoille ja kesätöihin Pohjois-Savon alueen toimipaikkoihimme”, Pietikäinen lisää.

Kinnusen mukaan tässä räätälöidyssä koulutuksessa työssäoppiminen korostuu, koska ammatin erityispiirteet opitaan parhaiten työpaikoilla oikeissa käytännön töissä. Kolmivuotista koulutusta tarjotaan myös tulevina vuosina.