» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2006 >Pk-yritykset suhtautuvat myönteisesti lähitulevaisuuteen
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Pk-yritykset suhtautuvat myönteisesti lähitulevaisuuteen

17.10.2006

Pk-yritysten suhdannenäkymät ovat edelleen suotuisat, mutta ne eivät ole enää vahvistuneet. Käänteen merkkejä on nähtävissä esimerkiksi teollisuuden suhdanneodotuksissa ja vientiä koskevissa odotuksissa.

Ammattitaitoisen työvoiman saatavuus on entistä suurempi este kasvulle, kehittämiselle ja työllistämiselle. Työvoimapulasta alkaa mahdollisesti muodostua ongelma, joka näkyy koko kansantalouden luvuissa ajateltuakin aikaisemmin.

Pk-sektori odottaa suhdanteen säilyvän suotuisana ensi vuoden alkupuoliskonkin. Yrityksistä 34 prosenttiyksikköä enemmän ennakoi suhdanteen vahvistumista kuin heikkenemistä. Teollisuudessa suhdanteen paranemista odottavien osuus on kuitenkin jo kääntynyt laskuun, Suomen Yrittäjien ja Finnveran suhdannebarometrissa todetaan.

Vaikka suhdanneodotukset ovat edelleen keskimääräistä positiivisemmat, ne eivät ole enää vahvistuneet, Suomen Yrittäjien ekonomisti Harri Hietala toteaa.

"Tässä suhdannetilanteessa pk-yrittäjien luottamus omien yritystensä menestymismahdollisuuksiin on säilynyt korkeana. Odotukset liikevaihdon kasvusta ovat edelleen ennätyksellisen korkealla sekä odotukset kannattavuuden ja vakavaraisuudenkin suhteen ovat vahvat. Yritysten odotukset tuotantopanosten ja lopputuotteiden hintojen aiempaa voimakkaammasta noususta ovat yleistyneet."

Pk-yritysbarometriin 2/2006 voi tutustua tarkemmin Suomen Yrittäjien www-sivuillta.