» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2006 >Neuvottelevat Sähkösuunnittelijat on toiminut jo 40 vuotta
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Neuvottelevat Sähkösuunnittelijat on toiminut jo 40 vuotta

18.10.2006

Päätoimialanaan sähkösuunnittelua harjoittavista yrityksistä valtaosa kuuluu Suomen sähköalan suunnittelutoimistojen ja suunnittelijoiden yhdistykseen, Neuvottelevat Sähkösuunnittelijat NSS ry:hyn, joka juhlii tänä vuonna 40-vuotista taivaltaan. Pääjuhlatilaisuus pidettiin eilen Oopperatalossa Helsingissä.

Toisin kuin monessa muussa pääosin vapaaehtoisvoimin toimivassa yhdistyksessä, NSS:n toiminta on kasvattanut suosiotaan. Viimeisen kymmenen vuoden aikana jäsenmäärä on moninkertaistunut ja yhteistoiminta alan eri toimijoiden, viranomaisten, rakennuttajien, urakoitsijoiden, laitevalmistajien ja muiden konsulttialan edustajien kanssa on vakiintunut.

Jäsenistö koostuu nykyisin yli sadasta toimistojäsenestä, noin neljästäsadasta henkilöjäsenestä ja noin seitsemästäkymmenestä yhteistoimintajäsenestä.

Yhdistyksen toiminta-ajatuksena on kehittää hyvää sähkösuunnittelutapaa ja toimia sähköalan suunnittelijoiden ja suunnittelutoimistojen ammatillisena yhdyssiteenä.

NSS osallistuu aktiivisesti alan lainsäädännön kehittämiseen, antaa lausuntoja sekä tekee aloitteita säädösten ja määräysten uusimiseksi sekä ohjaa jäsenistöään erilaisten määräysten soveltamisessa. Yhdistys on tiiviissä vuorovaikutuksessa sähköalan järjestöjen ja viranomaisten kanssa. Lisäksi NSS on mukana useissa sähköalaa edistävissä työryhmissä, joiden tavoitteena on sähköalan määräysten, ohjeiden ja suositusten valmistelu ja kehitys.