» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2006 >Talonrakennusyritysten korjausrakentaminen kasvoi selvästi
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Talonrakennusyritysten korjausrakentaminen kasvoi selvästi viime vuonna

7.11.2006

Vähintään 20 hengen talonrakennusyritysten korjausrakentamisesta kertynyt liikevaihto oli vuonna 2005 kaikkiaan 2,5 miljardia euroa, mikä on runsaat kolmanneksen suurempi kuin edellisenä vuonna. Talonrakennusyritysten koko liikevaihto oli 7,7 miljardia euroa, josta korjausrakentamisen osuus oli 33 prosenttia. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen talorakennusyritysten korjausrakentamisen tilastosta.

Talonrakentaminen jaetaan kahteen toimialaluokkaan: varsinaiseen talonrakentamiseen sekä rakennusasennukseen ja rakentamisen viimeistelyyn. Talonrakentamisen toimialan korjausrakentamisen liikevaihto kasvoi 9,7 prosenttia edellisestä vuodesta. Rakennusasennus- ja viimeistelytyöt - toimialan korjausten liikevaihto oli rajussa kasvussa ollen nyt 57 prosenttia suurempi kuin edellisenä vuonna.

Korjausrakentamisen liikevaihdon osuus talonrakentamisen yrityksissä on keskimäärin noin viidesosa koko liikevaihdosta. Vastaavasti asennus- ja viimeistelytöiden yrityksissä korjausten liikevaihdon osuus on lähes 60 prosenttia.