» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2006 >Sähköala palkitsi alan kehittäjän ja kouluttajan
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Sähköala palkitsi alan kehittäjän ja kouluttajan

16.11.2006

Sähköalan koulutus- ja tutkimussäätiö on valinnut tämänvuotisen Sähkö- ja telealan kehittämispalkinnon saajaksi Valkeakosken Aikuiskoulutuskeskuksen opettajan, Jukka Ahorannan. Sähköalan koulutuspalkinto myönnettiin Helsingin ammattikorkeakoulu Stadian lehtorille, Tapio Kallasjoelle. Tunnustukset jaettiin 16.11. Sähköurakoitsijapäivillä Tampereella.

Valkeakosken Aikuiskoulutuskeskuksessa opettajana vuodesta 1989 työskennellyt Jukka Ahoranta on tehnyt merkittävän työn sähköalan koulutuksen hyväksi kirjoittamalla opetustyönsä ohessa oppikirjoja jo 30 vuotta. Ahorannan oppikirjat ovat antaneet niin rutinoituneelle kuin vähemmän kokeneellekin ammattioppilaitoksen opettajalle oivan työkalun sähköasennustekniikan opettamiseen.

Jukka Ahoranta on ollut monin tavoin mukana sähköalan koulutuksen uudistamisessa ja kehittämisessä vuodesta 1975 lähtien. Hän on tehnyt myös erilaisia tutkimusraportteja esimerkiksi ammatinvalintaan liittyvistä mielipiteistä ja sähköasentajien työhönsijoittumisesta sekä kehittänyt opetuslaitteita ja oppimateriaalia sähköalan harjoitustyötiloihin yhteistyössä ABB:n ja Opetushallituksen kanssa.

Sähköalan koulutuspalkinnon saanut sähkötekniikan lehtori Tapio Kallasjoki on toiminut erityisen ansiokkaasti valaistustekniikan opetuksessa. Kallasjoen aloitteesta Stadiassa eriytettiin valaistustekniikan opetus ja rakennettiin oma valaistustekniikan laboratorio. Koulutuksen soveltuvuus työelämän tarpeisiin on varmistettu opetusryhmien lukuisten yritysvierailujen, erilaisten yhteistyöhankkeiden sekä harjoitustöiden avulla.

Kallasjoki toimii aktiivisesti alan järjestöissä ja hänen verkottumisensa valaistusalan toimijoihin on kansainvälisestikin arvioiden poikkeuksellisen laajaa. Hän on Suomen Valoteknillisen Seuran puheenjohtaja.

Sähköalan koulutus- ja tutkimussäätiö on jakanut sähköalan koulutuspalkintoja vuodesta 1996 lähtien. Kehittämispalkinto myönnettiin nyt toista kertaa. Palkinnot ovat arvoltaan 3 000 euroa.

saatio-palkitut.jpg

Tapio Kallasjoki (toinen vas.) ja Jukka Ahoranta (oik.) saivat Sähköalan koulutus- ja tutkimussäätiön palkinnot SLO Oy:n toimitusjohtaja Tapio Jouhkilta ja säätiön asiamieheltä Inka-Liisa Ahokkaalta.