» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2006 >Sairaalat saivat lisäaikaa digiaikaan siirtymisessä
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Sairaalat saivat lisäaikaa digiaikaan siirtymisessä

13.12.2006

Sairaalat ovat saaneet kolme vuotta lisää aikaa potilastilojen televisioiden digitalisoimiseen. Potilastiloissa voidaan vuoden 2010 elokuuhun loppuun asti käyttää nykyisiä vastaanottimia ja muuntaa digitaalinen lähetys keskitetysti analogiseksi.

Erityismenettely koskee vain sairaaloita, niihin verrattavia vuodeosastoja sekä laitospaikkoja, jotka tarjoavat ympärivuorokautista hoivaa.

Sairaaloiden yleisiin tiloihin on kuitenkin hankittava digitaaliset televisiot ensi elokuun loppuun mennessä. Samoin antennijärjestelmät on kunnostettava digikelpoisiksi, kerrotaan liikenne- ja viestintäministeriöstä.

Sairaaloiden erityisasemasta sovittiin Kuntaliiton ja keskeisten televisiotoimijoiden välisissä neuvotteluissa. Sairaalat perustelivat siirtymäajan tarvetta muun muassa suurilla kustannuksilla, joita kaikkien televisioiden siirtämisestä digiaikaan koituisi.

Yleisradio päätyi arvioinnissaan siihen, ettei signaalinen muuntaminen ole ristiriidassa julkisen palvelun velvoitteen täyttämisen kanssa. Signaalin muunnossa voi jäädä pois joitakin lisäpalveluita kuten näkövammaisten äänitekstitys.

STT