» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2007 >Kylmäalalle uudet Cooljob.fi nettisivut
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Kylmäalalle uudet Cooljob.fi nettisivut

3.12.2007

Kylmäala panostaa nuorten houkutteluun alalle. Viileisiin hommiin houkutellaan osoitteessa Cooljob.fi.

 Kuten monet muutkin erityisosaamista ja kädentaitoja edellyttävät alat, myös kylmäala painiskelee työvoimapulan kanssa. Rekrytointia auttamaan kylmäalalle on luotu uudet nuorille suunnatut verkkosivut. Vasta avatuilta Cooljob.fi -sivuilta löytyy runsaasti tietoa alan työ- ja opiskelumahdollisuuksista.

Esa Aalto Porvoon jokirannassa– Omassa piirissä alan työvoimapulan vatvomisesta ei ole mitään hyötyä. Meidän on osattava kertoa upeista mahdollisuuksista nuorille itselleen tavalla, joka heidät tavoittaa, Kylmäliikkeiden liiton ja Kylmäyhdistyksen toimitusjohtaja Esa Aalto sanoo.

 Tietoa jaetaan yhteistyössä työvoimahallinnon kanssa. Cooljob-sivut on linkitetty työministeriön mol.fi ja ammattinetti.fi -sivuille. Tätä kautta tieto viileistä hommista leviää myös työministeriön koulutusneuvojille ja opinto-ohjaajille ympäri maata.

 Aallon mukaan kylmäalan työt ovat haastavia, teknisiä, mielenkiintoisia ja edellyttävät alan ammattilaisilta monipuolisia tietoja ja taitoja.

 – Työtä alalla teettävät esimerkiksi teollisuuden nykyaikaiset kylmä- ja pakastetilat ja prosessien tehokas jäähdytys sekä lämmön talteenotto. Erityisesti erikoiskylmän alueelta löytyy myös todellista huippuosaamista esimerkiksi gryohoitojen, sairaalakylmän, säähuoneiden ja jäämurtajalaboratorioiden parissa, Aalto kertoo.

Kylmäalalle voi kouluttautua useissa oppilaitoksissa ammattioppilaitoksista korkeakouluihin. Lisätietoja: www.cooljob.fi.