» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2007 >Philipsin Suomen toiminnot yhdeksi yhtiöksi
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Philipsin Suomen toiminnot yhdeksi yhtiöksi

9.1.2007

Suomessa toimivat Philips-yhtiöt - Oy Philips Ab, Idman Oy ja Philips Medical Systems MR Technologies Finland Oy - ovat 1.1.2007 sulautuneet yhdeksi yhtiöksi, jonka nimi on Philips Oy.

Suomen Philips-yhtiöiden liikevaihto vuonna 2006 on noin 165 miljoonaa euroa ja henkilöstöä on noin 460. Yhtiön toimipaikat sijaitsevat Espoossa, Vantaalla ja Mäntsälässä.

Philips Luminaires -yksikkö (entinen Idman Oy) kehittää, valmistaa, markkinoi ja myy sisä- ja ulkovalaisimia sekä lentokenttien valaisimia ja valaistusjärjestelmiä. Philips Medical Systems MR Finland -yksikkö kehittää ja valmistaa magneettikuvauslaitteita, CE-yksikkö maahantuo ja markkinoi kulutuselektroniikkatuotteita, DAP-yksikkö maahantuo ja markkinoi kodinkoneita, Medical Systems -yksikkö maahantuo ja markkinoi terveydenhuollon järjestelmiä ja Lamput-yksikkö maahantuo ja markkinoi lamppuja.

Philips Oy:n toimitusjohtajaksi on 1.1.2007 alkaen nimitetty Kari Kaipainen, joka aikaisemmin on toiminut Oy Philips Ab:n toimitusjohtajana. Idman Oy:n toimitusjohtaja Harri Hämäläinen jatkaa Philips Luminaires Finland -yksikön kaupallisena johtajana.

Sulautuminen ei tule vaikuttamaan yksiköiden liiketoimintoihin, vaan sen tarkoituksena on yksinkertaistaa Philipsin yhtiörakennetta Suomessa.