» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2007 >Pelastustoimeen uusi laki voimaan helmikuun alussa
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Pelastustoimeen uusi laki voimaan helmikuun alussa

15.1.2007

Uudella lailla pelastustoimen laitteista varmistetaan laitteiden turvallisuutta, tarkoituksenmukaisuutta, oikeaa asennusta, huoltoa ja tarkastusta. Laki tulee voimaan helmikuun alussa.

Pelastustoimen laitteilla laissa tarkoitetaan mm. rakennukseen asennettavia palonilmaisulaitteita, muun onnettomuuden vaaran ilmaisulaitteita sekä hälyttämiseen ja varoittamiseen käytettäviä laitteita. Pelastustoimen laitteita ovat myös mm. rakennukseen kiinteästi asennettavat sammutus- ja savunpoistolaitteet, alkusammutusvälineistö, kuten käsisammuttimet ja sammutuspeitteet, rakennusten poistumisreittien merkitsemiseen ja valaisemiseen käytettävät tuotteet sekä väestönsuojien rakentamisessa ja varustamisessa käytettävät laitteet ja tuotteet.

Pelastustoimen laitteita koskevaan lakiin sisältyvät laitteiden yleiset vaatimukset, vaatimustenmukaisuuden osoittamista sekä suunnittelu-, asennus-, huolto- ja tarkastustyötä koskevat säädökset. Laissa edellytetään, että valmistaja voi osoittaa laitteen täyttävän säädetyt vaatimukset, mistä voidaan tehdä myös merkintä laitteeseen.

Lisätietoja laista valtioneuvoston www-sivuilta.