Sähkölämmityksen laitemyynti kasvoi miltei kymmeneksen

17.1.2007

Sähkölämmityksen laitemyynti vuonna 2006 oli arvoltaan 34 miljoonaa euroa. Kasvu edellisvuodesta oli lähes 9 %. Vuoden viimeisen neljänneksen kasvu ylsi kymmeneen prosenttiin vuoden takaisesta.

”Myydyimpiä tuoteryhmiä olivat jälleen huonetilojen lämmityspatterit sekä lattialämmityksen kaapelit ja verkot. Kosteiden tilojen lisäksi sähkökaapeleihin perustuva lattialämmitys on suosittu koko talon lämmitysmuoto tarkan lämpötilansäätönsä vuoksi. Korjausrakentamisessa sen valtti on helppo asennettavuus”, myyntiä tilastoivan Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liiton toimitusjohtaja Tarja Hailikari kertoo.

Peruslämmitystä täydentävien ratkaisujen, kuten säteilylämmittimien ja kelmujen sekä puhalluslämmittimien ja ilmaverhojen, myynti kasvoi yli viidenneksellä.

”Asunto- ja julkisrakentamisessa käytettävät sulanapitokaapelit ja -verkot osoittivat reilua 20 prosentin kasvua. Tämä kertoo tarpeesta lisätä turvallisuutta ja saada aikaan kustannussäästöjä. Kalliit vahingot, kuten liukastumiset kulkuväylillä ja putkien jäätyminen, halutaan välttää. Samalla haetaan helpotusta talvikunnossapitoon”, Hailikari arvelee.