» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2007 >Ammattimaisesti isännöidyt taloyhtiöt pääosin valmiina digiaikaan
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Ammattimaisesti isännöidyt taloyhtiöt pääosin valmiina digiaikaan

12.3.2007

Yhteisantennitalojen taloverkkojen digitalisointi on edennyt vauhdilla viime vuodesta, selviää Suomen Isännöintiliiton tekemästä selvityksestä. Taloverkot pitää digitalisoida, jotta asukkaiden vastaanottimet eivät pimene 31.8.2007, kun siirrytään digitaalisiin tv-lähetyksiin.

"Ammattimaisesti isännöidyissä taloyhtiöissä asia on pääsääntöisesti hoidettu hyvissä ajoin", sanoo Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä.

Isännöintiliiton helmikuussa tekemän kyselyn mukaan 3,5 prosenttia ammattimaisesti isännöidyistä yhteisantennitaloyhtiöistä ei vielä ole digikunnossa. Tämä tarkoittaa valtakunnallisesti kokonaisuudessaan noin tuhatta taloyhtiötä, joissa korjaukset on vielä tekemättä. Isännöintiliitto teki vastaavan kyselyn vuosi sitten, jolloin noin 10 000 taloyhtiössä oli digikunnostukset tekemättä.

Tuoreessa kyselyssä isännöitsijät ilmoittavat, että valtaosa kunnostustöistä ehditään tehdä ajoissa. Antenniverkkojen korjaamista digikelpoiseksi ei pidetty teknisesti tai taloudellisesti kovin merkittävänä asiana verrattuna kiinteistöjen muihin korjaustarpeisiin.

Isännöitsijät ennakoivat kuitenkin, että 31. elokuuta on edelleen kunnostamatta pieni joukko taloyhtiöitä.