Uusi infrastruktuurirahasto investoi sähkönjakeluverkkoihin

28.3.2007

Enfia Infrastructure Oy ja joukko suomalaisia institutionaalisia sijoittajia ovat perustaneet uuden kotimaisiin infrastruktuuriverkkoihin sijoittavan rahaston. Enfia Infrastruktuurirahasto I:n investointikohteita ovat erityisesti sähkönjakeluverkot.

Rahasto ei sijoita energia-alalla muihin kohteisiin, kuten sähkön tuotantoon, myyntiin tai kaukolämpöön. Se mahdollistaa uuden ja neutraalin mahdollisuuden pelkän sähkönjakelun omistuksen eriyttämiselle.

”Rahasto tarjoaa sähköverkkoja omistaville yrityksille ja kunnille kokonaan uuden vaihtoehdon vapauttaa resursseja strategisesti tärkeämmille ja tuottavammille sektoreille. Tarjoamme samalla energiayhtiöille paikallista kumppanuutta”, Enfian johtaja Pekka Vainikka kertoo.

Infrastruktuuriverkot sopivat hyvin sijoittajille, jotka etsivät pitkäaikaisia ja vähäriskisiä sijoituskohteita. Rahaston perustajat haluavat sijoittaa pääomavaltaiseen ja pitkävaikutteiseen yhdyskuntien perusinfrastruktuuriin kotimaassa.

Rahastossa ovat sijoittajina Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, OP-Henkivakuutus Oy, OP-Eläkekassa, OP-Eläkesäätiö, Osuuspankkien Keskinäinen Vakuutusyhtiö ja Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö Suomi.

Perustettaessa rahaston sijoituskapasiteetti on noin 270 miljoonaa euroa ja sen arvioidaan kasvavan noin 400 miljoonaan euroon.