» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2007 >Liisa Halonen sai tunnustuksen Millennium-säätiöltä
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Liisa Halonen sai tunnustuksen Millennium-säätiöltä

28.3.2007

Teknillisen korkeakoulun professori Liisa Halonen on saanut yhdessä Tampereen teknillisen yliopiston professorin Markus Pessan kanssa tunnustuspalkinnon Millennium-palkintosäätiöltä. Professorit palkittiin ansiokkaasta toiminnasta optoelektroniikka-alan korkeamman opetuksen edistämisessä ja korkeatasoisen tutkimustoiminnan käynnistämisessä Suomessa.

Halonen on Teknillisen korkeakoulun valaistustekniikan laboratorion johtaja. Hänen johdollaan valaistustekniikan laboratoriosta on kehittynyt yksi maailman johtavista ja suurimmista alan laboratorioista. Halonen on johtanut useita kymmeniä kansainvälisiä tutkimusprojekteja.
Valaistustekniikan laboratorio panostaa voimakkaasti LED-valaisinten ja niiden sisä- ja ulkotilojen sovellusten tutkimus- ja kehitystoimintaan.

Markus Pessa on Tampereen teknillisen yliopiston puolijohdeteknologian professori ja Optoelektroniikan tutkimuskeskuksen ORC:n perustaja. Professorien lisäksi tunnustuspalkinnot myönnettiin kahdelle suomalaiselle optoelektroniikan alan kasvuyritykselle.