» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2007 >Sähkötarvikkeiden tukkumyynti kasvoi alkuvuonna 13,5 %
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Sähkötarvikkeiden tukkumyynti kasvoi alkuvuonna 13,5 %

16.4.2007

Sähkötukkuliikkeiden sähkötarvikemyynti kasvoi ensimmäisellä vuosineljänneksellä 13,5 prosenttia edellisvuodesta 180 miljoonaan euroon. Viimeksi kuluneen 12 kuukauden aikana myynnin kasvu ylsi 14,4 prosenttiin verrattuna vuotta aiempaan.

"Tammikuun kysyntä oli jälleen poikkeuksellisen suuri ja veti koko alkuvuoden vahvaan kasvuun. Tuoteperheistä menekkiä oli erityisesti johtimilla, asennustarvikkeilla, sähkökeskuksilla, kojeilla ja kytkimillä sekä lampuilla", sanoo Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liiton SSTL:n toimitusjohtaja Tarja Hailikari.

"Rakentamisen jatkuminen ja pyrkimys tasokkaampaan sähköistykseen ovat osaltaan kasvulukujen takana. Myös raaka-aineiden hintojen nousu näkyy alkaneenkin vuoden luvuissa."

Myyntiä tilastoiva Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liitto ry SSTL on toiminut vuodesta 1931. Sen jäseninä on 12 sähkötukkuliikettä sekä 48 valmistajaa ja maahantuojaa. Tukuilla on eri puolilla maata 117 myyntipistettä, joissa palvelee noin 1200 työntekijää.

SSTL pitää yllä alan yhteistä yli 185.000 tuotetta käsittävää sähkönumerot.fi-tuotetietopalvelua sekä julkaisee useita myyntitilastoja.