» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2007 >EON ostamassa laitospaikan uudelle ydinvoimalalle Loviisasta
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


EON ostamassa laitospaikan uudelle ydinvoimalalle Loviisasta

17.4.2007

EON Suomi on neuvotellut Loviisan kaupungin kanssa kiinteistökaupasta koskien maa-aluetta, jolle voidaan rakentaa uusi ydinvoimala, kunhan tarvittavat ehdot on täytetty. EON Suomi on myös sopinut yhteistyöstä Loviisan kaupungin kanssa uuden ydinvoimalan rakentamiseen liittyvissä asioissa. Yhteistyösopimuksessa Loviisan kaupunki sitoutuu normaalien toimintojensa rajoissa tukemaan hanketta.

Maanantaina 16.4. Loviisan kaupunginhallitus hyväksyi osaltaan sekä yhteistyösopimuksen että kiinteistökaupan ja päätti esittää ne kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi.

Kaupan kohteena oleva 112 hehtaarin kiinteistö sijaitsee Loviisan niemellä kaupungin keskustasta kaakkoon lähellä nykyistä Loviisan ydinvoimalaitosta. Kiinteistön kauppahinta on 6,5 miljoonaa euroa.

Voimalakiinteistön omistus on lähtökohtana haettaessa periaatepäätöstä uudelle ydinvoimalalle. EON Suomi jatkaa hankkeen selvittelytyötä mm. talouden, teknologian ja ympäristöasioiden osalta. Voimalaitoksen rakentamista ja käyttöä varten EON tähtää yhteistyöhön suomalaisen teollisuuden ja kunnallisten energiayhtiöiden kanssa.