» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2007 >Sähkö-Polar valittiin Vuoden sähköurakoitsijaksi
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Sähkö-Polar valittiin Vuoden sähköurakoitsijaksi

19.4.2007

Kiiminkiläinen Sähkö-Polar Oy on valittu Vuoden 2006 sähköurakoitsijaksi. Valintaperusteluiden mukaan runsaat 33 vuotta erittäin kannattavasti toiminut yritys on tunnettu korkeatasoisesta teknisestä osaamisesta. Sähkö-Polarin edustajat ovat myös osallistuneet aktiivisesti koko alan edistämistyöhön muun muassa STUL:n hallituksessa ja alueosastossa. Yrityksessä on meneillään hallittu sukupolvenvaihdos, joka toteutuu muutaman lähivuoden aikana.

Sähkö-Polar on alusta lähtien tehnyt sähkö-, tele- ja turvaurakointia, joista tele- ja turvapuoli ovat tuoneet eniten kasvua. Yrityksen osaaminen on laaja-alaista kattaen muun muassa monipuoliset tarkastus- ja mittauspalvelut, hissialan työt ja jopa öljylämmityslaitteistojen asennukset.

Merkittävimpiä työkohteita ovat olleet Ouluun rakennetut Nokian toimitilat, Oulun yliopiston eri laajennusvaiheet ja viimeisimpänä kohteena Oulun keskustaan valmistunut Skandic Hotel.

Sähkö-Polar on joutunut jättämään omakotitalokohteiden urakoinnin lähes kokonaan liian kovan hintakilpailun takia. Työkohteiden pääkilpailijat tulevat Oulusta.

Yritys aloitti kunnan vuokratiloissa, mutta toimii nykyisin vuonna 1983 valmistuneissa omissa toimitiloissaan. Oulussa ja Kiimingissä oli lama-aikaan saakka omat myymälät kodinkoneiden, kulutuselektroniikan ja sähkötarvikkeiden myyntiin. Nyt varastosta löytyy vain perussähkötarvikkeita.

Liikevaihtoa yritys tekee nelisen miljoonaa euroa.

”Ei ole kovinkaan monta tappiollista vuotta ollut. Viime vuosina tulos on ollut vähän alan keskiarvotulosta parempi”, toimitusjohtaja Sipola toteaa.

Sähkö-Polar työllistää nykyään 40 henkeä, joista asentajia on 30.

Yhteistyö lähiseutujen oppilaitosten kanssa on ollut tiivistä. Yritys tarjoaakin vuosittain lukuisia harjoittelupaikkoja nuorille ja töitä oppisopimuksella kouluttautuville.

Sukupolvenvaihdos vielä kesken

Tauno Sipolan neljästä lapsesta kolme on töissä yrityksessä. Viimeksi kuluneiden viiden vuoden aikana Sipolan perhe on ostanut kahden muun osakkaan osuudet yrityksestä ja nyt sen omistavat isä ja lapset puoliksi.

”Sukupolvenvaihdosta yritetään vähitellen tehdä. Pari kolme vuotta varmaan vielä menee, ennen kuin tästä pääsee irtaantumaan”, tänä vuonna 65 vuotta täyttävä Tauno Sipola kertoo.

Vuoden sähköurakoitsijan palkinto on annettu vuosittain vuodesta 1981 alkaen. Sen myöntää Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry, jonka jäseninä on noin 3000 sähkö-, tele- ja verkostourakointiyritystä. Vuoden sähköurakoitsijan tunnustus myönnettiin tänä vuonna Sähköurakoitsijapäivien yhteydessä Hyvinkäällä 19. huhtikuuta.