» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2007 >Tampereen teknilliselle yliopistolle sähkövoimatekniikan lahjoitusprofessuuri
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Tampereen teknilliselle yliopistolle sähkövoimatekniikan lahjoitusprofessuuri

27.4.2007

Tampereen teknillinen yliopisto (TTY) perustaa kuusivuotisen sähkövoimatekniikan lahjoitusprofessuurin. Professuurin tehtävänä on vahvistaa sähkövoimatekniikan laitoksella sähköverkkojen ja verkkoliiketoiminnan tutkimusta ja opetusta.

Tavoitteena on vastata sekä kansallisiin että kansainvälisiin verkosto-omaisuuden hallinnan ja sähkönjakelun informaatiosovelluksien tutkimus- ja kehitystarpeisiin. Professuurin lahjoittavat ABB Oy, Energiateollisuus ry, Fortum ja Vattenfall. Professuuri alkaa 1.8.2007, ja se täytetään kutsumenettelyllä. Lahjoituksen arvo on yhteensä 510 000 euroa.

”Lahjoitusprofessuuri vahvistaa TTY:n kykyä toimia yhtenä alan johtavana tutkimusorganisaationa Pohjoismaissa ja vauhdittaa laitoksemme kansainvälistä tutkimustoimintaa. Yhdessä yritysten kanssa voimme kehittää uusia älykkäitä sähköverkkoja, testata uusia ratkaisuja ja saada arvokasta kehittämispalautetta suoraan sähkönjakelun arkikokemuksista”, sanoo TTY:n sähkövoimatekniikan laitoksen johtaja, professori Seppo Valkealahti.