» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2007 >Talotekniikan toukotalkoilla huomiota huoltotoimiin
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Talotekniikan toukotalkoilla huomiota huoltotoimiin

7.5.2007

Talotekniikan rooli asumisessa kasvaa, ja osittain se on muuttunut asunnon sisällä olevaksi kodintekniikaksi.

Rakentamisen ja asumisen yhteisöt järjestävät Talotekniikan toukotalkoot ensimmäistä kertaa toukokuussa. Toukotalkoiden tavoitteena on kiinnittää asukkaiden huomio talotekniikkaan ja muistuttaa asukkaan vastuulla olevista talotekniikan huoltotoimista.

tate_touko_0407_rgb.jpg

Verraten harvoin toteutettavat yksinkertaiset tarkastus- ja huoltotoimet pyrkivät arjen keskellä unohtumaan. Osittain kyse voi olla tiedonpuutteesta. Tähän tarpeeseen Talotekniikan toukotalkoot vastaa check-listan kautta. Alan yhteisöjen tavoite on parantaa asukkaiden ja pientalorakentajien tietämystä talotekniikan merkityksestä mukavan elämän luojana.

”Check-lista helpottaa asukkaiden arkea. Tarkastuslistassa olevat asiat ovat käytännönläheisiä asunnon kunnossapitoonliittyviä vuotuisia tarkastus- ja huoltotoimia, jotka jokaisen tulisi suorittaa. Korjaavista toimenpiteistä ei ole kyse,” kertoo toimitusjohtaja Ilkka Salo LVI-talotekniikkateollisuudesta.

Tarkastus- ja huoltotoimien tekeminen paitsi parantaa asumisen mukavuutta, lisää myös asumisen terveellisyyttä ja turvallisuutta. Listassa olevat huoltotoimet on rajattu asuinkiinteistön sisäpuolelle ja ne esitetään helppolukuisessa muodossa. Kaiken kattavaa listausta ei eri laitteiden ja asuinkiinteistöjen monimuotoisuuden vuoksi ole mahdollista tai mielekästä toteuttaa, mutta tarkastuslista antaa asukkaille viitteitä, mitä pitäisi tehdä.

Vuokralaisten Keskusliitto ry:n toiminnanjohtaja Anne Viidan mukaan ”Vuokralaisten Keskusliitto haluaa omalta osaltaankampanjassa korostaa vuokralaisen aktiivisuutta. Omasta asumisestaan on hyvä olla kiinnostunut,” hän muistuttaa.