» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2007 >Drakan liikevaihto ja tulos kasvoivat selvästi viime vuonna
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Drakan liikevaihto ja tulos kasvoivat selvästi viime vuonna

8.5.2007

Drakan viime vuoden liikevaihto kasvoi 34,6 prosenttia edellisvuodesta 2.529,4 miljoonaan euroon. Noin 7 prosenttiyksikköä kasvusta johtui volyymien kasvusta yhtiön pienjännite-, erikois- ja tietoliikennekaapelitoimialoilla. Loppuosa kasvusta oli seurausta kuparin hinnan noususta, yritysjärjestelyistä ja valuuttojen muutoksista.

Tulos ennen satunnaiseriä nousi 90,6 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 37,6 miljoonasta. Nettotulos rahoituserien ja verojen jälkeen oli 21,8 miljoonaa euroa, kun se oli vuotta aiemmin 4,4 miljoonaa euroa. Satunnaiserät poislukien nettotulos oli nyt 45,4 miljoonaa euroa ja vuotta aiemmin 6,5 miljoonaa euroa.

Maailmanlaajuinen kaapeleiden kysyntä kasvoi 4-5 prosenttia vuonna 2006, kun edellisvuoden kasvu oli 2,9 prosenttia. Viime vuoden kasvu jakautui tasan vuosipuoliskojen kesken ja suurinta se oli ns. kehittyvillä markkinoilla.

Maailman kaapelimarkkinoilta voi perustellusti odottaa volyymikasvua vuonna 2007. Oletettavissa on, että kasvu jää jonkin verran alle vuoden 2006 lukemien.

Tärkeiden raaka-aineiden kuten kuparin, alumiinin ja muovien hintojen heilahtelun oletetaan jatkuvan, minkä lisäksi hintapaine jatkuu useilla markkina-alueilla.

Draka pysyy vuoden 2007 osalta aiemmin ilmoittamassaan noin 90 miljoonan euron tulostavoitteessa ja uskoo saavuttavansa tänä vuonna myös muut asettamansa strategiset tavoitteet.

Draka Holding N.V. on maailman neljänneksi suurin kaapelialan konserni. Sillä on 67 tytäryhtiötä, jotka toimivat yhteensä 29 maassa. Drakalla on Suomessa kaksi tytäryhtiötä: Draka NK Cables Oy ja Draka Comteq Finland Oy. Yhtiöillä on Suomessa palveluksessaan noin 500 henkilöä.

Lisätietoja: Drakan nettisivut