» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2007 >TUKES julkaisi tietopaketin sähköpaloista
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


TUKES julkaisi tietopaketin sähköpaloista

14.5.2007

Sähkölaitteet ja niiden väärä käyttö aiheuttavat Suomessa vuosittain reilusti yli tuhat tulipaloa. Sähköpalojen osuus kaikista rakennuspaloista on noin kolmannes. Sähköpalojen syitä on tutkittu viime vuosina Turvatekniikan keskuksen (TUKES) laajassa tutkimusohjelmassa ja tutkimustietoa on hyödynnetty aktiivisesti palojen ennaltaehkäisyä edistävässä turvallisuusviestinnässä.

TUKES on nyt koostanut kaikki sähkölaitepaloja koskevat viestintä- ja koulutusaineistot yhteen aineistopakettiin ja tuottanut samalla uusia aineistoja, esimerkiksi turvallisuuskoulutukseen tarkoitettuja videoita. Aineisto on julkaistu uudessa Sähköpalot hallintaan -verkkokokonaisuudessa, joka on saatavilla osoitteessa www.tukes.fi/sahkopalot. Verkkopaketista löytyvät videot, kalvosarjat, julkaisut ja oppaat, laaja kuvapankki sekä interaktiivisia osioita. Sivustolla on esimerkiksi "Testaa tietosi" -kysymyksiä sekä "Etsi sähköiset paloriskit" flash-animaatio, jossa voi perehtyä asunnon sähköisiin paloriskeihin.

Aineistopaketissa julkaistut aineistot ovat käytettävissä erilaisissa turvallisuuskoulutuksissa, viestintäkampanjoissa, koulutuspaketeissa yms. tarkoituksissa. Netissä julkaistu paketti tullaan vuoden 2007 aikana julkaisemaan myös levykeversiona.