» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2007 >ABB:lle ennätyksellinen tilaus merikaapelista
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


ABB:lle ennätyksellinen tilaus merikaapelista

23.5.2007

ABB on saanut kautta aikojen suurimman kaapelitilauksensa. Kauppa koskee merikaapelia, joka yhdistää Englannin ja Hollannin voimansiirtoverkot.

350 miljoonan dollarin sopimus saatiin Englannin kansalliselta verkkoyhtiöltä National Gridiltä ja Hollannin valtion omistamalta Tennet-yhtiöltä. 260 kilometriä pitkä Britned-yhteys mahdollistaa sähkökaupan tilaajamaiden välillä ja lisää voimansiirron luotettavuutta molemmissa maissa.

“Britned on jälleen askel kohti yhteiseurooppalaista sähköverkkoa,” sanoo ABB:n sähkövoimajärjestelmätoiminnan johtaja Peter Leupp.

ABB toimittaa HVDC-yhteyden veden- ja maanalaisen kaapelin. HVDC-teknologiaa käytetään häviöiden pienentämiseksi siirrettäessä sähkövoimaa pitkiä matkoja maan- ja merenalaisten kaapeleiden avulla.

Järjestelmän kokonaiskapasiteetti on 1 000 MW ja se otetaan käyttöön vuonna 2010. ABB:n toimittamiin HVDC-projekteihin kuuluvat mm. maailman pisin maanalainen kaapeliyhteys Australiassa, maailman pisin vedenalainen yhteys Norned Norjan ja Hollannin välillä sekä Estlink, joka yhdistää Suomen ja Viron sähköverkot.