» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2007 >SSTL julkaisi sähkötarvikealan yhteisen tuotetieto-oppaan
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


SSTL julkaisi sähkötarvikealan yhteisen tuotetieto-oppaan

1.6.2007

Sähkötarvikevalmistajat ja tukkuliikkeet ovat laatineet yhteisen ohjeistuksen tuotteiden nimeämiseen ja tuotetiedon käsittelyyn. Tavoite on tehostaa ja nopeuttaa tuotetietojen käsittelyä toimitusketjun kaikissa portaissa.

Kesäkuun alussa ilmestyi Sähkötarvikkeiden tuotetieto-opas 2007, jonka julkaisija Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liitto ry (SSTL) toimii yhteisen hankeen koordinoijana.

”Laadimme suositukset toimittajien ja tukkuliikkeiden tuoteasiantuntijoista koostuneissa työryhmissä. Asia on kaikille osapuolille tärkeä, mikä on näkynyt hankeen ripeänä etenemisenä”, SSTL:n toimitusjohtaja Tarja Hailikari kertoo.

”Toistuva tuotetiedon täydennys ja muokkaus eri yrityksissä vältetään, kun tietojen muoto ja sisältö sopivat suoraan tukkujen ja urakoitsijoiden tietojärjestelmiin. Tämä säästää työtä, vähentää virheitä toimituksissa sekä helpottaa lähetyslistojen ja laskujen tarkistusta”, Hailikari luettelee ohjeistuksen etuja.

Sähkötarvikkeiden tuotetieto-opas sisältää sähkötarvikkeiden tuotetietoprosessien yleisohjeistuksen lisäksi suositukset kaapelien, teleasennuskaapelien, asennuskalusteiden, valaisimien, lamppujen ja lämmittimien tuotenimien yhdenmukaistamiseksi. 

Myös talotekniikkastandardista on laadittu uusi versio. Talotekniikkastandardi sisältää tiedot, jotka tarvitaan tuotteen avaamiseksi tukkuliikkeiden järjestelmiin ja sähkönumerot.fi -tuotetietopalveluun.

Sähkötarvikkeiden tuotetieto-oppaan sekä talotekniikkastandardin taulukkopohjan voi ladata osoitteesta www.sstl.fi / tuotetiedot .