» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2007 >Fennovoima rakentamaan uutta ydinvoimalaa
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Fennovoima rakentamaan uutta ydinvoimalaa

7.6.2007

Teollisuus- ja energiayritysten muodostama ryhmä on julkistanut hankkeen Suomeen rakennettavasta uudesta ydinvoimalasta. Ryhmään kuuluvat Outokumpu, Boliden, Rauman Energia, Katternö ja EON. Hankkeen toteuttamiseksi perustetaan uusi suomalainen voimayhtiö Fennovoima Oy.

Fennovoiman tarkoituksena on rakentaa Suomen kasvavaa sähköntarvetta varten uusi 1000 - 1800 MW ydinvoimala, jonka tuotannon tavoitellaan käynnistyvän 2016-2018.

Fennovoiman on määrä tuottaa sähköä omistajiensa tarpeisiin omakustannushintaan. Kukin omistaja saa käyttöönsä tuotantokapasiteettia omistusosuuttaan vastaavan määrän. Kolmannes kapasiteetista on varattu Suomessa sähköä käyttäville teollisuuden, kaupan ja palvelualan yrityksille, kolmannes alueellisille ja paikallisille energiayhtiöille sekä kolmannes EON Suomelle.

Tuotantokapasiteetista noin puolet tarjotaan uusille Fennovoiman omistajiksi haluaville yrityksille. Useat suomalaisyritykset ovat jo osoittaneet kiinnostusta omaa ydinvoimatuotantoa kohtaan. Fennovoiman perustajat ovat käynnistäneet keskustelut sellaisten yhtiöiden kanssa, joilla on Suomessa joko omaa tuotantotoimintaansa tai suomalaisia asiakkaitaan varten tarve varmistaa vakaahintaisen ja kilpailukykyisen sähköenergian saanti pitkälle tulevaisuuteen.