» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2007 >Arelle oppisopimuskouluttajien laatupalkinto
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Arelle oppisopimuskouluttajien laatupalkinto

19.6.2007

Urakointi- ja kiinteistöpalveluyritys Are Oy:lle on myönnetty opetusministeriön oppisopimuskouluttajien laatupalkinto. Palkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena oppisopimuskoulutuksen ja sen laadun kehittämiseksi tehdystä esimerkillisestä työstä.

Oppisopimuskouluttajien laatupalkinto jaettiin nyt seitsemännen kerran. Palkinnon ojentanut opetusministeri Sari Sarkomaa kiitti Area erityisesti siitä, että oppisopimuskoulutus on otettu selkeäksi osaksi yrityksen henkilöstö- ja rekrytointistrategiaa.

”Are näkee koulutustoiminnan osana yhteiskuntavastuuta, ja yrityksen johto tukee vahvasti koulutusta. Oppisopimuskoulutusta on räätälöity henkilöstön tarpeisiin ja opetusta toteutettu yrityksen eri työpisteissä. Are on hyvä esimerkki siitä, miten pitkäjänteisellä oppisopimuskoulutuksella voidaan vahvistaa yrityksen strategiaa ja henkilöstön ammatillista osaamista.”

Aressa oppisopimuskoulutusta on käytetty henkilöstön osaamisen vahvistamiseen jo yli kymmenen vuoden ajan.

”Oppisopimuskoulutus on auttanut meitä reagoimaan rakennus- ja kiinteistöalan toimintaympäristön rajuun muutokseen. Teknisestä osaamisesta on siirrytty asiakaspalvelulähtöiseen toimintatapaan. Koulutuksen myötä henkilöstömme saa alan uusinta tietoa, ja toisaalta olemassa oleva tietämys siirtyy luontevasti nuoremmille sukupolville”, Aren toimitusjohtaja Aki Puska kuvailee koulutuksen etuja.

Vuosittain Aren henkilöstöstä noin joka kymmenes, kaikkiaan 150 arelaista, opiskelee tutkintotavoitteisessa koulutusohjelmassa. Koulutus kestää 1½ - 2 vuotta ja varsinainen tutkinto suoritetaan näyttötutkintona. Perustutkintojen lisäksi kokeneiden ammattilaisten osaamista vahvistetaan ammatti- ja erikoisammattitutkinnoilla.