» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2007 >Empower tulee myyntiin elokuussa
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Empower tulee myyntiin elokuussa

19.6.2007

Energia- ja telealan sekä teollisuuden palveluja tarjoavan Empower Oy:n myynti käynnistyy elokuussa. Yrityksen omistajat - konsernin johto, pääomasijoittaja 3i ja pääomasijoittaja Profita Managementin hallinnoima Profita Fund II Ky -rahasto ovat talvesta lähtien valmistelleet Empowerin myyntiprosessia.

Nykyisten omistajien ohjauksessa Empower on muuttunut asiakasomisteisesta yhtiöstä itsenäiseksi ja markkinaehdoin toimivaksi yhtiöksi. Yhtiö on kasvanut sekä yritysostoin että orgaanisesti ja samalla nostanut kannattavuutensa hyvälle tasolle.

Pääomasijoittajille tyypillisen neljän vuoden omistuksen jälkeen sijoittajat ovat päättäneet käynnistää Empowerin myyntiprosessin löytääkseen yhtiön seuraavaa kehitysvaihetta parhaiten tukevan omistajan. Nykyisellään konsernin johto omistaa Empowerista 25 prosenttia, 3i 42 prosenttia ja Profita Fund II Ky 33 prosenttia.

"Ostimme juuri osittain samalla markkinasegmentillä toimivan Eltel Networksin, mutta tämä ei ole vaikuttanut Empowerin myyntisuunnitelmiin. Yhtiöiden kasvupolut eroavat toisistaan niin huomattavasti, että uskomme omistaja-arvon kasvun kannalta yhtiöiden erillisen kehittämisen tuottavan parhaan tuloksen", 3i:n sijoitusjohtaja Berndt Schalin kertoo.

"Konsernin johto on kiinnostunut jatkamaan yhtiössä sekä operatiivisessa työssä että omistajina, mikäli tämä on mahdollista tulevassa omistusrakenteessa. Empowerilla on edelleen hyvät mahdollisuudet kehittyä ja vahvistua palveluyrityksenä valituilla markkina-alueillamme ja saavuttaa visiomme eli kaksinkertaistaa volyymi vuoteen 2010 mennessä", Empowerin toimitusjohtaja Aappo Kontu sanoo.