3i ostaa Inspectan

19.6.2007

Pääomasijoittaja 3i ja sen hallinnoimat rahastot ovat allekirjoittaneet sopimuksen Inspecta Oy:n ostosta. Inspecta on Pohjoismaiden johtava tarkastus-, mittaus- ja sertifiointipalvelujen tarjoaja. Suomalainen pääomasijoittaja MB Rahastot on Inspectan pääomistaja.

MB Rahastot osti osuutensa Inspectasta Suomen valtiolta vuonna 2002, minkä jälkeen yhtiön liikevaihto on kasvanut 25 miljoonasta eurosta 106 miljoonaan euroon vuonna 2006. Vuoden 2002 jälkeen yhtiö on tehnyt 18 yritysostoa Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Latviassa.

"Inspecta on Pohjoismaiden markkinajohtaja yhdellä yrityspalvelujen houkuttelevimmista alueista, ja sillä on hyvät mahdollisuudet kasvaa edelleen. Vakaan toimintaympäristön ansiosta Inspecta tekee tasaista tuottoa, mutta yhtiö voi myös laajentua yritysostojen avulla", 3i:n Suomen maajohtaja Hannu Isohaaro sanoo.

Inspecta tarjoaa yritys- ja turvapalveluja rakentamisen, teollisuuden, kaupan, energiantuotannon ja terveydenhuollon yrityksille. Yhtiön palveluksessa on yli 1 000 asiantuntijaa Suomessa, Ruotsissa ja Baltian maissa.

"Inspecta on yksi Pohjoismaiden tärkeimmistä tarkastusyrityksistä. 3i:n kansainvälisen verkoston tuella meillä on entistä paremmat mahdollisuudet laajentua uusille maantieteellisille alueille ja hyödyntää Euroopan markkinoilla parhaillaan tapahtuvia muutoksia", Inspectan toimitusjohtaja Simo Hassi sanoo.