» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2007 >Empower osti liittymäasennus- ja ylläpitoliiketoimintaa puhelinyhtiöiltä
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Empower osti liittymäasennus- ja ylläpitoliiketoimintaa puhelinyhtiöiltä

29.6.2007

Lännen Puhelin ja Satakunnan Puhelin ovat myyneet liittymäasennus- ja -ylläpitopalvelut Empowerille. Kesäkuun 30. päivänä voimaan astuvan kaupan yhteydessä Empoweriin siirtyy Lännen Puhelimelta 64 ja Satakunnan Puhelimelta 35 henkilöä vanhoina työntekijöinä.

Ostettuun liiketoimintaan kuuluu liittymien asennuksen ja kunnossapidon ohella asennusliiketoiminnan koordinointia ja verkkorekisteriin liittyviä toimintoja. Osapuolet sopivat myös Empowerille siirtyvään toimintaan liittyvästä palvelusopimuksesta.

"Tehty järjestely on suora jatkumo harjoittamastamme hyvästä yhteistyöstä Empower-yhtiön kanssa. Aikaisemmin siirretyt raskaan verkon ja radiomastojen rakentamiseen liittyvät liiketoiminnot ovat tuottaneet kummallekin osapuolelle kokonaistaloudellista hyötyä ja joustavaa toimintaa on voitu kehittää rakentavassa yhteistyössä. Samaan toimintatapaan uskomme päästävän uusienkin liiketoimintojen luovutusten kehittämisessä", Lännen Puhelimen toimitusjohtaja Tapani Mikola uskoo.

”Nyt tehty järjestely on kaikkien etu. Empowerin suurempi toiminta-alue antaa mahdollisuuden tehdä asennustyöt kannattavasti. Näin me voimme keskittyä telepalveluiden kehittämiseen ja asentajamme pääsevät organisaatioon, joka keskittyy nimenomaan heidän ammattitaitonsa osa-alueisiin. Tämä järjestely ei liity yhtiömme DNA-liiketoimintajärjestelyyn, vaan olisi toteutettu joka tapauksessa”, Satakunnan Puhelimen toimitusjohtaja Veikko Naire toteaa.

"Empower saa kaupassa uutta osaamista. Se antaa mahdollisuuden kehittää tietoliikenteen palveluja laajemmiksi ja monipuolisemmiksi palvelukokonaisuuksiksi", Empowerin toimitusjohtaja Aappo Kontu sanoo.

Teleoperaattoreiden verkkojen rakennus- ja kunnossapitotehtävien siirtyminen niihin erikoistuneille yrityksille on ollut vallitseva kehityssuunta viime vuosina. Nyt ollaan vaiheessa, jossa palveluyritykselle siirtyy myös teleliittymien asennus loppuasiakkaalle.