» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2007 >Ahlsell laajentaa Suomen sähkötarvikemarkkinoille
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Ahlsell laajentaa Suomen sähkötarvikemarkkinoille

1.8.2007

Kauppayhtiö Ahlsell on tehnyt sopimuksen Sähkötarvike-ryhmän ostamisesta. Yrityskaupan myötä Ahlsell avaa pelinsä Suomen sähkötarvikemarkkinoilla.  

Sähkötarvike-ryhmään kuuluu kolme tukkukauppaa, Pohjolan Sähkötarvike, Kokkolan Sähkötarvike ja Karjalan Sähkötarvike, jotka maahantuovat ja markkinoivat sähkötarvikkeita urakoitsijoiden ja teollisuuden tarpeisiin. Yritysten liikevaihto on yhteensä noin 13 miljoonaa euroa ja niillä on reilut 20 työntekijää. Sähkötarvike-ryhmän toimipaikat sijaitsevat Helsingissä, Kokkolassa ja Joensuussa.

"Strategiansa mukaisesti Ahlsell ottaa nyt ensimmäisen askeleensa Suomen sähkötarvikemarkkinoilla. Kauppa luo Suomessa uusia liiketoimintamahdollisuuksia yhdessä Ahlsellin laajan tuotevalikoiman ja tammikuussa 2007 ostetun Ålands Elcenterin kanssa", Ahlsellin konsernijohtaja Göran Näsholm kertoo.

"Sähkötarvike-ryhmän osto on merkittävä askel Ahlsellin historiassa ja strategian toteuttamisessa. Olemme Suomessa tehneet aiemmin tänä vuonna neljä yrityskauppaa, ja nyt siis laajennamme täysin uudelle alueelle", Ahlsell Oy:n toimitusjohtaja Mika Salokangas sanoo.

Kauppa astuu voimaan 15.8.2007 ja vaikuttaa positiivisesti Ahlsellin vuoden 2007 tulokseen.

Ahlsell on Pohjoismaiden, Baltian ja Venäjän suurimpia kauppayhtiöitä asennustuotteiden sekä työkalujen ja koneiden alalla. Konsernin liikevaihto on noin 2,3 miljardia euroa, ja sillä on noin 5 000 työntekijää. Suomessa Ahlsellin liikevaihto on noin 250 miljoonaa euroa, ja sillä on noin 600 työntekijää.