» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2007 >Uudistuneet verkkotuotteet helpottavat sähkö- ja teleammattilaisen arkea
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Uudistuneet verkkotuotteet helpottavat sähkö- ja teleammattilaisen arkea

13.8.2007

Sähköinfo Oy:n tuottamaa verkkotuotepalvelua on uudistettu. Uuden palvelun koekäyttäjille järjestetyssä palautetilaisuudessa keskityttiin siihen mitä käyttäjät pitivät toimivana ja mikä puolestaan kaipasi vielä hienosäätöä.

Uudistunutta sähkö- ja teleammattilaisille suunnattua työkalua pidettiin selvästi edeltäjäänsä parempana niin toimintojen kuin käytettävyytensäkin puolesta. Kiitosta saivat erityisesti palvelun helppous, selkeys sekä mahdollisuudet räätälöidä kansioita ja dokumentteja omien tarpeiden mukaan.

LSK Electrics Oy:n valtuutettu tarkastaja Markku Turunen pitää tällaista järjestelmää työssään välttämättömänä. Turunen piti erityisesti palvelun tarjoamasta mahdollisuudesta luoda omalle käyttäjätililleen tiettyjä asiakokonaisuuksia, joita hän usein tarvitsee ja joista tarvittavat dokumentit ovat helppoa ja nopeaa löytää. Hän kiitteli myös palvelusta löytyviä lakiperusteisia henkilöstöasioita, kuten tietoja ylitöistä ja sopimuslomakkeista.

Hedengren Securityn Tapio Nuutinen sekä HKR-Rakennuttajan edustaja Toivo Sahlsten ovat myös olleet tyytyväisiä uudistuneeseen palveluun. Nuutisen mielestä ohjelmassa korostuu erityisesti sen helppo käytettävyys. ”Palvelusta on helppoa hakea tarvitsemaansa tietoa. Riittää, että konetta osaa käyttää.” Sahlsten oli erityisen tyytyväinen siitä, että uudesta versiosta dokumentit löytyvät selvästi paremmin kuin edellisestä cd-versiosta.

Uudistunut palvelu käyttöön syksyllä
Aihehaussa on aloittelevalla käyttäjällä hieman harjoittelemista, jotta saa uuden palvelun monipuolisista toiminnoista kaiken irti. Hakua on nimittäin mahdollista kohdentaa useilla eri kriteereillä, jolloin halutut tulokset löytyvät helpommin. Ilman hakukriteerejä tuloksena saattaa olla pitkä liuta osumia. ”Välillä jos haki dokumentteja aihehaulla, eikä laittanut riittäviä kohdennustietoja, ohjelmisto antoi valtavan määrän osumia”, Sahlsten kertoo.

Parannettavaakin ohjelmasta löytyi. ”Hakuvaihtoehtojen määrää tullaan kasvattamaan sekä hakujen kohdentamista täytyy täsmentää”, projektia vetävä Juha Grönlund Sähköinfo Oy:stä kertoo. Myös ulkoasua pyritään selkeyttämään entisestään sekä palvelussa liikkumista halutaan tehdä jouhevammaksi. ”Uuden palvelun koulutuksen laatuun, määrään ja sen tapaan kiinnitetään erityistä huomiota”, Grönlund lupaa.

Uudistettuun verkkotuotepalveluun siirrytään alkusyksyn aikana, siihen asti myös vanha järjestelmä on toiminnassa.