» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2007 >Energiansäästöviikko – sammuta turhat sähkölaitteet
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Energiansäästöviikko – sammuta turhat sähkölaitteet

8.10.2007

Motivan organisoimaa Energiansäästöviikkoa vietetään kymmenettä kertaa.

 Tällä viikolla vietetään valtakunnallista Energiansäästöviikkoa. Tänä vuonna viikon pääteemana on ”OnOff -suhde”, eli ylimääräisten valojen ja sähkölaitteiden sammuttaminen. Valmiustilassa olevat laitteet kuluttavat turhaan suuret määrät energiaa. Esimerkiksi television voi hyvin sulkea kokonaan itse laitteesta kaukosäätimen sijaan, eikä tietokoneen näyttöä hyödytä jättää yksin päälle.

Sähkönkulutus on helppo tarkistaa mittarista Maanantai-iltana kahdeksalta Helsingin keskustassa sammutettiin kiinteistön julkisivuvalaistus useiden liikehuoneistojen seinistä. Samalla WWF ja YleX haastoivat myös tavalliset kansalaiset sammuttamaan turhat valot ja laitteet viideksi minuutiksi.

 Energiansäästöviikon tavoitteena on vähentää turhaa sähkön kulutusta, ja kannustaa kuluttajia ja yrityksiä energian järkevämpään käyttöön. ”Energian säästäminen ei ole vaikeaa, kun siihen vain osataan kiinnittää huomiota.”

 Energiansäästöviikon säästötalkoisiin osallistuu tänä vuonna yli 250 yritystä ja yhteisöä. Mukana on esimerkiksi eri alojen yrityksiä, kuntia ja kaupunkeja sekä kouluja ja päiväkoteja. Myös näitä nettisivuja julkaisevat Sähköinfo Oy ja Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto ovat mukana kampanjassa. Sähkötalossa energiansäästöviikko aloitettiin tarkistamalla mittareista edellisen viikon sähkönkulutus. Viikon kuluttua katsotaan minkä verran sähköä onnistuttiin säästämään.

Lisätietoja Energiansäästöviikon kampanjasivuilta: www.energiansaastoviikko.fi.