» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2007 >Sähköala pelkää asuntorakentamisen hiipumista
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Sähköala pelkää asuntorakentamisen hiipumista

14.11.2007

Sähköalan suhdannekyselyyn vastanneista yrittäjistä 48 prosenttia pelkää asuntotuotannon vähenevän Suomessa seuraavien kuuden kuukauden aikana.

 Lokakuussa tehdyssä kyselyssä asuntotuotannon kasvuun uskoi vain 8,5 % kyselyyn vastanneista 235 yrityksestä, kun vuosi sitten vastaavassa kyselyssä kasvua odotti vielä viidennes vastaajista. Myös muut rakentamisen kasvuodotukset ovat heikentyneet sähköalalla selvästi.

 Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n ja Neuvottelevat Sähkösuunnittelijat NSS ry:n tiedusteluun vastanneista reilu neljännes otaksuu rakennustuotannon vähenevän kokonaisuudessaan tulevana puolivuotiskautena. Arviot ovat huomattavasti heikentyneet viime kevään optimismista. Suhdannehuippu oli keväällä 2006, jolloin odotukset rakentamisen kasvusta olivat korkeimmillaan.

 Sähkö- ja telealan tulevaisuudennäkymät näyttävät kuitenkin edelleen varsin vakailta heikentyneistä kasvuodotuksista huolimatta. Esimerkiksi asuntojen korjausrakentamisen tulevana puolivuotiskautena otaksuu nyt kasvavan 55 prosenttia vastaajista ja vain 3 prosenttia vastaajista uskoo sen vähenevän.

 Suhdannetiedusteluun vastasi yhteensä 282 yritystä, näistä 247 oli Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n jäseniä ja 35 Neuvottelevat sähkösuunnittelijat NSS ry:n jäseniä.