» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2007 >Empower sai uudet omistajat
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Empower sai uudet omistajat

17.12.2007

Pääomasijoittajat 3i ja Profita Management myyvät osuutensa energia- ja telealan sekä teollisuuden palveluja tarjoavasta Empower Oy:stä. Kaupan jälkeen hollantilaisesta pääomasijoittajasta AAC Capital Partnersista tulee Empowerin enemmistöomistaja. Nykyisen johdon mielestä Empower pystyy laajentamaan toimintaansa sekä nykyisillä että uusilla markkinoilla. Siksi johtoryhmä jatkaa osakkaana yrityksessä.

”Palveluyritysten merkitys kasvaa voimakkaasti energia- ja tietoliikennealalla sekä teollisuudessa Itämeren alueella. Empowerilla on hyvät mahdollisuudet kasvaa sekä orgaanisesti että yritysostoin. Näen myönteisenä myös sen, että johdon omistusosuus yhtiöstä laajenee merkittävästi. Tämä on osoitus voimakkaasta sitoutumisesta tavoitteisiin”, Empowerin toimitusjohtaja Aappo Kontu sanoo.

Edelliset omistajat ostivat Empowerin Pohjolan Voimalta ja Vattenfallilta vuoden 2004 alussa, jonka jälkeen yhtiö on kasvanut kannattavasti ja nostanut markkinaosuuttaan huomattavasti. Vuosina 2003–2007 Empowerin myynti on kasvanut noin 80 miljoonasta eurosta 155 miljoonaan euroon.

Empowerilla on toimintaa 70 eri yksikössä Suomessa ja Baltiassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Espoossa. Sillä on myös tytäryrityksiä kasvavilla Venäjän markkinoilla sekä haaraliike Ruotsissa. Empower työllistää noin 2 000 henkilöä, joista 59 prosenttia työskentelee Suomessa.