» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2007 >Ensto varoittaa viallisista pääkytkimistä ja sähkökeskuksista
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Ensto varoittaa viallisista pääkytkimistä ja sähkökeskuksista

18.12.2007

Enston pääkytkimenä käytettävistä kuormankytkimistä on löytynyt vaarallinen vika. Syksyn 2007 aikana valmistetut kytkimet pyydetään palauttamaan valmistajalle.

Vaarallinen kytkin Ensto Control Oy:n tietoon on tullut yksittäistapauksia, joissa pääkytkimenä käytettäviä 63:n, 80:n ja 100 ampeerin kuormankytkimiä on rikkoontunut normaalissa käytössä. Kytkintä käytetään yleisesti keskusten pääkytkimenä. Rikkoontuminen voi aiheuttaa sen, että yksi kytkimen napa jää kytkeytyneeksi, vaikka kytkin on käännetty 0-asentoon. Asennus- ja huoltotöitä tehtäessä virheestä voi aiheutua hengenvaara.

 Ensto kehottaa kaikkia asentajia varmistamaan huolella virtapiirien jännitteettömyydestä myös silloin, kun kytkin on käännetty 0-asentoon esimerkiksi asennus- ja huoltotöitä suoritettaessa. Vian syyksi on selvinnyt kytkimen sisällä oleva muoviosa, joka on muutamassa tapauksessa rikkoutunut. Osan rikkoutuessa joko vaihe L1 tai L3 jää kytkeytyneeksi, vaikka kytkin on 0-asennossa. Muutos- ja asennustöitä lukuun ottamatta sähkölaitteita voi kuitenkin käyttää normaalisti.

 Vika esiintyy arviolta 5 prosentissa vuonna 2007 viikkojen 26 ja 51 välillä valmistetuissa kytkimissä. Vikoja saattaa esiintyä myös alkuvuodesta 2007 valmistetuissa kytkimissä. Valmistusviikko ja vuosi on merkitty kytkimen pohjaan (esim. 5107).

 Ensto pyytää asennusliikkeitä kartoittamaan kenelle mahdollisesti viallisia tuotteita on asennettu ja lisäksi varmistamaan, että myös loppuasiakkaat ovat tietoisia turvallisuusriskistä. Korvaavia kytkimiä saa veloituksetta kuittausta vastaan lähimmältä sähkötukkurilta heti vuodenvaihteen jälkeen. Kiireellisissä kytkintoimituksissa pyydetään ottamaan yhteyttä Enston asiakaspalveluun.

 

Lisätietoja Enston sivuilla