» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2007 >Heikki Lamminaho Talotekniikan instituutin johtoon
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Heikki Lamminaho Talotekniikan instituutin johtoon

22.11.2007

Talotekniikan instituutin johtajaksi on valittu diplomi-insinööri Heikki Lamminaho. Teknillisen korkeakoulun rakennusosaston yhteydessä toimiva instituutti aloitti toimintansa marraskuun puolivälissä. Lamminaho on viimeksi työskennellyt Huurre Finland Oy:n vt. toimitusjohtajana ja sitä ennen mm. Are Oy:n toimitusjohtajana.

Talotekniikan instituutin tehtävänä on harjoittaa ja koordinoida talotekniikan tutkimustyötä yhteistyössä elinkeinoelämän kanssa. Instituutti toimii kasvualustana laajemmalle alan osaamiskeskittymälle sekä koordinoi ja kehittää talotekniikan koulutusta niin, että se vastaa alan henkilöstön osaamistarpeisiin ja mahdollistaa yrityksille kasvun sekä kansainvälistymisen.

Lamminahon mukaan Talotekniikan instituutti pyrkii omalta osaltaan vaikuttamaan siihen, että rakennusala voisi muodostaa oman Strategisen huippuosaamisen keskittymän (SHOK) jo seuraavalla hakukierroksella.

”Erittäin hyvä asia on se, että Talotekniikan instituutin toiminnasta ovat kiinnostuneet myös rakennuttajat, kiinteistösijoittajat, kiinteistöjen kunnossapitotoimintaan osallistuvat yritykset ja jopa rakennusurakoitsijat. Nyt voi sanoa, että Talotekniikan instituutti on koko rakennus- ja kiinteistöklusterin yhteinen asia”, Lamminaho sanoo.

Miten takaatte sen, että sähköinen talotekniikka saa vertaisensa aseman ja vaikutusmahdollisuuden Talotekniikan instituutin toiminnassa?

”Takaan sähkön ja LVI-puolen tasapainon toiminnassamme. Sähkön puolelta mukana ovat Sähköisen talotekniikan osaamis- ja kehittämiskeskus STOK sekä alan yrityksistä Ensto ja Schneider”, Lamminaho lupaa.

Yhden hengen työllistävän Instituutin toiminnalle on olemassa rahoitus viiden vuoden ajaksi.

”Puolessa vuodessa toiminnan on näyttävä hyötynä yritysmaailmalle. Ensi vaiheessa alan ammattikorkea- ja korkeakoulutukseen on saatava hakijoita ja heille aineyhdistelmätarjontaa talotekniikkaosaajien saamiseksi”, Lamminaho linjaa.