» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2007 >Palvelutyöpisteiden turvallisuusopas julkaistu
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Palvelutyöpisteiden turvallisuusopas julkaistu

22.11.2007

Viranomaisten ja elinkeinoelämän yhteistyönä toteutettu palvelutyöpisteiden turvallisuussuunnittelu ja turvasuojaus (PATUT) -hanke on saatu päätökseen.

 Hankkeen tuloksena valmistuneessa oppaassa kuvataan, millä tavoin palveluhenkilöstöön kohdistuvan fyysisen väkivallan käyttöä on mahdollista ehkäistä niin asiakaspalvelutyössä kuin palvelutyöpisteiden asiantuntevan suunnittelun ja turvasuojausratkaisujenkin keinoin. Opas soveltuu yleistietolähteeksi julkisen sektorin ja kaupan työyhteisöille sekä kiinteistö-, turvallisuus- ja sähköalan asiantuntijoille. Hankkeen tuloksena valmistuivat lisäksi tekniset ohjeet turvasuojauksen suunnittelijoille ja toteuttajille.

 PATUT-hanke toteutettiin sisäasiainministeriön yhteydessä toimivan turvallisuusalan neuvottelukunnan alaisuudessa kumppanuusajattelun pohjalta. Hankkeen rahoittivat sisäasiainministeriön poliisiosasto, Turva-alan yrittäjät ry, Sähköinfo Oy ja Sähkötieto ry.

 Tekniset ohjeet löytyvät kahdesta uudesta ST-kortista. Palvelutyöpisteiden turvasuojauksen suunnittelu, toteutus ja kunnossapito käsitellään ST-ohjeistossa numero 13, ja kiinteistö- ja tilaturvallisuuden tasot päivitetyssä ST-ohjeistossa numero 4. Sähköinfo Oy jakaa hankkeen tulokset Turva-alan tietokansioiden sekä ST-kortiston tilaajille päivitysten yhteydessä.

 Turvallisuusalan neuvottelukunnan julkaisema Palvelutyöpisteiden turvallisuussuunnitteluopas löytyy osoitteesta www.intermin.fi/julkaisu/472007. Oppaan nelivärinen painettu versio sekä uudet tekniset ohjeet ovat tilattavissa Sähköinfo Oy:stä puh. (09) 5476 1111 tai sähköpostitse tilaukset@stul.fi.