» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2007 >Hagemeyerin ja Elektroskandian ostoyritys etenee?
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Hagemeyerin ja Elektroskandian ostoyritys etenee?

25.10.2007

 Kerroimme 10.10. ilmestyneessä uutisessa, että SLO:n emoyhtiö Sonepar teki ostotarjouksen Elektroskandian omistajayhtiöstä Hagemeyerista. 2,5 miljardin euron tarjousta ei pidetty tuolloin riittävänä, mutta nyt tulleiden tietojen mukaan myös toinen maailman suurimpiin kuuluva sähkötukkuri, ranskalainen Rexel olisi jättänyt kilpailevan ostotarjouksen hollantilaisesta Hagemeyerista.

 Saksalainen talousuutistoimisto EMR:n mukaan Rexelin tarjouksen arvo on noin kolme miljardia euroa. Hagemeyerin omistajat ovat ilmoittaneet harkitsevansa kantaansa ostotarjouksiin, mutta mitään päätöksiä ei tiettävästi ole tehty suuntaan tai toiseen.

 Rexel ja Sonepar ovat kuitenkin jo ilmoittaneet mahdollisista yhteisistä suunnitelmista, mikäli Rexel onnistuu ostoyrityksessään. Ilmeisesti määräävän markkina-aseman välttämiseksi Sonepar saisi ostaa edelleen Hagemeyerin Itävallan, Sveitsin, Ruotsin ja Euroopan ulkopuolisten alueiden liiketoiminnot. Rexel ottaisi itselleen Hagemeyerin muut Euroopan sähkötukut – ilmeisesti Suomen Elektroskandia Oy mukaan lukien.

 Suomen kilpailutilanteeseen Rexelin ostotarjouksen hyväksyminen ei toisi muutosta, sillä Rexelillä ei ole tällä hetkellä toimintaa Suomessa.