» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2007 >Auton lisälämmittimen käyttö vaatii tarkkuutta
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Auton lämmittäminen on jälleen ajankohtaista

13.11.2007

Turvatekniikan keskus Tukes muistuttaa, että lohkolämmittimen lämmitysjohto tulee irrottaa käytön jälkeen pistorasiasta ja pistorasiakotelon kansi on hyvä pitää lukittuna.

Avoin pistorasiakotelo tai vapaasti roikkuva sähköistetty lämmitysjohto ovat vaaraksi esimerkiksi leikkiville lapsille.Avoin pistorasiakotelo tai vapaasti roikkuva sähköistetty lämmitysjohto ovat vaaraksi esimerkiksi leikkiville lapsille tai kotieläimille. Lisäksi avoimena pidettävä kotelo on alttiina ilkivallalle.

Uusimmissa ulkopistorasioissa on pakollisena lisäsuojana vikavirtasuojakytkin, joten näiden pistorasioiden ei tarvitse välttämättä olla lukituissa koteloissa. Liitosjohtoa ei saa kuitenkaan jättää kiinni pistorasiaan.

Taloyhtiöiden ja muiden autolämmityspistorasioita omistavien yhteisöjen tulisi laatia autoilijoille selkeät ohjeet pistorasioiden käytöstä. Jatkojohtoja käytettäessä  lämmitystä on valvottava.

Johdot eivät saa myöskään olla ajoreitillä, koska nastarenkaat rikkovat niiden eristeet. Liitäntäjohdon ja pistokkeiden kunto kannattaa tarkistaa tai tarkistuttaa riittävän usein.

Auton sisätilan lämmittimenä pitää turvallisuussyistä käyttää vain erikseen autoihin tarkoitettua lämmitintä. Asunnon lämmitin ei palovaaran vuoksi sovi auton lämmitykseen.

Teksti: Veli-Matti Yli-Kätkä, kuva: Pertti A. Mäkinen