» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2007 >Kirjoituskampanja kerää kokemuksia digi-tv:stä
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Kirjoituskampanja kerää kokemuksia digi-tv:stä

31.8.2007

  Yleisradio ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ovat julistaneet kirjoituskampanjan, jonka tavoitteena on kerätä suomalaisten kokemuksia digi-televisioon siirtymisestä, digi-tv:n käyttöönotosta sekä katselukokemuksista.

Suomen hallitus teki periaatepäätöksen television digitalisoinnista toukokuussa 1996. Varsinaiset lähetykset aloitettiin elokuussa 2001. Suomi lopetti analogiset lähetykset ja siirtyi pelkästään digitaaliseen televisioon 31.8.2007. Siirtymä tapahtui Euroopan lyhyimpiin kuuluvalla siirtymäajalla, mutta kaapelitalouksissa tavallisista lähetyksistä saa nauttia vielä ensi vuoden helmikuun loppuun.

Miten siirtyminen on sujunut? Täyttyivätkö odotukset vai petyitkö? Aukeniko aivan uusi televisiotarjonnan maailma, vai ovatko päällimmäisenä mielessä vain tekniset ongelmat?

Kirjoitukset kerätään Suomalaisen Kirjallisuuden Seuraan, missä tutkijat ja muut kiinnostuneet voivat käydä lukemassa niitä. Kirjoitusaikaa on lokakuun 2007 loppuun saakka, ja kirjoitusten mukaan voi liittää myös valokuvia. Kirjoittajien kesken arvotaan 10 kappaletta 100 euron lahjakortteja.


Lisätietoja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kotisivuilta.