» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >Suomen Yrittäjät: verokannusteet menossa väärään osoitteeseen
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Suomen Yrittäjät: yrittäjien verokannusteet menossa väärään osoitteeseen

1.4.2008

Suomen Yrittäjien hallitus pelkää työ- ja elinkeinoministeriön tarjoavan sijoittajille verohelpotuksia yrittäjien kustannuksella.

 Työ- ja elinkeinoministeriössä on valmisteltu esitystä, jonka avulla "business-enkeleitä" houkuteltaisiin sijoittamaan kasvuyrityksiin. Esityksen mukaan sijoittajille olisi tulossa täysi verovapaus myyntivoiton verotuksesta kolmen vuoden pitoajan jälkeen.

 Suomen Yrittäjien hallituksen mukaan yritysten kasvuun kannustamisessa ensisijaiset toimenpiteet tulisi kuitenkin kohdistaa varsinaisten riskin kantajien eli yrittäjien verotuksen keventämiseen. Yrittäjien hallituksen mielestä ministeriön esityksessä ei ole oikealla tavalla huomioitu todellisia vastuun ja riskin kantajia.

"Varsinaiset yrittäjät asettavat yritystoiminnassaan riskin alaiseksi yleensä kaikki varansa yhteen ainoaan kohteeseen. Ulkopuolinen business-enkeli ottaa myös suuria riskejä, mutta hänen sijoituksensa hajautuvat useisiin kohteisiin. Tällainen ulkopuolinen sijoittaja pääsee myös helpommin irti sijoituksestaan kuin yrittäjä, joka on sitonut koko varallisuutensa ja elämäntyönsä omaan yritykseensä," Yrittäjien hallituksen lausunnossa todetaan.

 Yrittäjät toivovat, että yritystoiminnan vakuutena oleva varallisuus tulisi laskea mukaan yritystoiminnan nettovarallisuuteen. Tällöin yrittäjä saisi nostaa nykyistä suuremman osan yrityksestään yhteen kertaan verotettuna osinkotulona.