» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >Kotitalousvähennys nousee 3 000 euroon
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Kotitalousvähennys nousee 3 000 euroon

1.9.2008

Kotitalousvähennys nousee ensi vuoden alussa 3 000 euroon vuodessa. Jatkossa koko vähennyksen saa käyttää remonttien työkulujen vähentämiseen verotuksessa.

Tähän saakka asunnon ja vapaa-ajan asunnon kunnossapito- ja perusparannustöiden enimmäisvähennys on ollut 1 150 euroa, eli ensi vuoden alusta vähennyksellä voi toteuttaa aikaisempaa suurempia remontteja.

Yksityishenkilöt voivat vähentää 60 prosenttia remonttien arvonlisäverollisista työkorvauksista. Vähennys ei koske laitehankintoja ja tarvikkeita.

Hallitus päätti asiasta 28.8. Valtioneuvoston mukaan uudistuksella pyritään tukemaan erityisesti pientalojen energiatehokkuutta parantavia hankkeita ja ympäristöystävällisiä lämmitystapamuutoksia, kuten öljylämmityksen korvaamista pelletti- tai maalämpöjärjestelmillä.

Kotitalousvähennyksen nosto tulee korvaamaan lähes kaikki pientalojen energia-avustukset, mutta kerros- ja rivitalojen energiaremontteihin varataan valtion budjetista yhteensä 22 miljoonaa euroa. Kotitalousvähennyksen korotuksen hallitus arvioi maksavan 70 miljoonaa euroa vuodessa.