» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >Enston verkonrakennustoiminnot uuteen yritykseen
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Ensto aikoo siirtää verkonrakennustoiminnot uuteen yritykseen

1.10.2008

EM Group Oy ja ranskalaisen Sicame SA:n suurimmat osakkeenomistajat ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen, joka tähtää Sicamen liiketoimintojen ja Ensto Oy:n Ensto Utility Networks -liiketoimintayksikön yhdistämiseen.

Lopulliset sopimukset on tarkoitus allekirjoittaa vuoden 2008 lopussa due diligence -prosessin ja työntekijöiden edustajien kanssa käytävien neuvottelujen jälkeen. Vuoden 2009 ensimmäisen neljänneksen aikana tapahtuvaksi suunniteltu järjestely edellyttää myös kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Toteutuessaan järjestelyssä syntyisi Euroopan suurin sähkön siirtoon ja jakeluun asennustarvikkeita valmistava yritys, Sicame Oy. Enston toimitusjohtaja Jukka Koskinen kertoo, että EM Groupista tulisi uuden yrityksen yksi merkittävistä omistajista, mistä johtuen yrityksen kotipaikka olisi Suomi. Tarkempia omistusosuuksia ei kuitenkaan vielä haluta kertoa.

Sicamen toimitilat olisivat nykyisissä Enston toimitiloissa. Sicame tulisi toimimaan 30 maassa ja se työllistäisi 2 300 henkeä. Uuden yhtiön vuoden 2008 liikevaihto olisi noin 370 miljoonaa euroa.

Jukka Koskinen kertoo, että yhdistyessään kahden yhtiön liiketoiminnot täydentäisivät toisiaan maantieteellisesti laajenevilla markkina-alueillaan ja myös entistä kattavammalla tuotevalikoimallaan.

Ensto Utility Networksin liikevaihto vuonna 2007 oli 83 miljoonaa euroa eli noin kolmannes koko Enston liikevaihdosta. Enstosta siirtyisi yhteensä 500 henkeä Sicamen palvelukseen.

Sicame SA on ranskalainen perheyritys, josta Lachaudin perhe omistaa enemmistön. Vähemmistöosuudet ovat noin sadalla pienellä omistajalla.

Sicame suunnittelee, valmistaa ja markkinoi maakaapeli- ja ilmajohtotarvikkeita sähköenergian siirtoon ja jakeluun. Tuotteisiin kuuluu myös turvalaitteita sähköasentajille, puristustyökaluja, kaapeliliittimiä ja tarvikkeita televerkkoihin.

Sicame-konsernin liikevaihto vuonna 2007 oli 249 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä oli 1 758. Sicame toimii 22 maassa ja sen tuotteita myydään 120 maassa maailmanlaajuisesti.