» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >Monipalveluverkko-opas perehdyttää kodin tietoliikenneratkaisuihin
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Monipalveluverkko-opas perehdyttää kodin tietoliikenneratkaisuihin

2.4.2008

Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry, Suomen Kiinteistöliitto, Satelliitti- ja antenniliitto ja Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto ovat julkaisseet Asuinkiinteistöjen monipalveluverkot -oppaan.

 Tietoliikenne ja viestintä ovat olennainen osa arkipäivää. Kotien, yritysten ja koko yhteiskunnan käyttämät ja tarvitsemat palvelut perustuvat paljolti ja yhä enenevässä määrin juuri tietoliikenne- ja viestintäverkkoihin. Nämä verkot palveluineen eivät ole enää mitään ylellisyyksiä tai erikoisuuksia vaan keskeinen osa jokapäiväistä elämää.

Asuinkiinteistöjen monipalveluverkot -opas julkaistaan ainoastaan verkossa Asuinkiinteistöjen monipalveluverkot -opas on tarkoitettu antamaan tietoja ja ohjeita asuinkiinteistöjen tietoliikenne- ja viestintäverkkojen lähtökohdista, suunnittelusta, toteutuksesta, ylläpidosta sekä verkoilla saatavista palveluista. Näistä verkoista käytetään tässä oppaassa nimitystä monipalveluverkot, mikä kuvaa hyvin niiden perusolemusta.

 Oppaassa on hyödyllisiä tietoja ja ohjeita, joita voidaan soveltaa kiinteistön mihin tahansa elinkaaren vaiheeseen. Kiinteistö voi olla kunnostuksen tai peruskorjauksen tarpeessa tai kyseessä voi olla uusi rakennettava kiinteistö. Opas on tarkoitettu pääasiassa niille, jotka joutuvat työssään tekemisiin kiinteistöjen tietoliikenneasioiden kanssa kuten asuinkiinteistöjen omistajat, rakennuttajat, isännöitsijät ja kiinteistöpäälliköt.

 Oppaassa kerrottaan myös viestintäviraston uusista, sisäverkkoja koskevista määräyksistä. Uusien määräysten mukaan uusissa ja peruskorjattavissa asuinkiinteistöissä tulee jatkossa olla esimerkiksi valmius kuitukaapeloinnin asentamiseen.

 Oppaan ovat kirjoittaneet diplomi-insinööri Pekka Koivisto, Kiinteistöliiton lakimies Tiina Hallberg ja RAKLI:n Asunnot-toimialan päällikkö Marina Furuhjelm.

  


Oppaasta on julkaistu päivitetty versio.