» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >Empower laajentaa liiketoimintaansa Latviassa
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Empower laajentaa liiketoimintaansa Latviassa

2.7.2008

Empower on ostanut Riiassa toimivalta SIA Elkolta sen sähkönjakeluverkkojen rakentamis- ja kunnossapitoliiketoiminnan. Elkolle jäi edelleen sen sähkölaitteiden ja komponenttien tukkukaupan liiketoiminta. Kaupan yhteydessä Elkosta siirtyi Empowerin tytäryhtiöön Empower SIA:an 135 henkilöä. Siirtyvän liiketoiminnan liikevaihto on noin 10 miljoonaa euroa.

Empower SIA keskittyi aiemmin voimajohto- ja sähköasemarakentamiseen. Kaupan myötä sen toiminta laajenee jakeluverkkorakentamiseen, ja siitä tulee Latvian toiseksi suurin sähköverkonrakentaja. Osana Elkon kanssa tehtyjä järjestelyjä Empowerin omistusosuus tytäryhtiöstään Empower SIAsta on nyt 66 prosenttia. Paikallinen johto omistaa yrityksestä 29 prosenttia.

Empower SIAn toimitusjohtajaksi on nimitetty Valdis Rudzis 1.7.2008 lähtien. Hän toimi aikaisemmin Elko SIAn toimitusjohtajana ja oli Elkon suurin omistaja.

”Sähköverkon rakentamisbisnes Latviassa vaatii kansainvälistymistä, jota saamme Empowerin kautta. Elko haluaa nyt keskittyä tukkuritoimintansa kehittämiseen sekä siihen liittyvien kiinteistöjen hallintaan”, sanoo Empower SIAn uusi toimitusjohtaja Valdis Rudzis.