» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >Motivan Kysy energiatodistuksista -neuvontapalvelu avautui
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Motivan Kysy energiatodistuksista -neuvontapalvelu avautui

3.4.2008

Motiva Oy ja ympäristöministeriö avasivat torstaina 3.4. neuvontapalvelun, jossa kuluttajat voivat kysyä energiatodistuksista.

Energiatodistus Neuvontapalvelu on osa laajempaa energiatodistuksiin liittyvää tiedotuskampanjaa. Kampanjan tavoitteena on kertoa kuluttajille sekä asumisen ammattilaisille – isännöitsijöille, kiinteistönhoitajille, taloyhtiöiden hallituksille ja kiinteistöhallinnasta vastaaville – mikä energiatodistus on, ketä se koskee, mistä todistuksen saa ja mitä hyötyä siitä on.

 Vuoden alussa voimaan tullut laki rakennuksen energiatodistuksesta koskee kaikkia uudisrakennuksia, myös pientaloja. Ensi vuoden alussa energiatodistus vaaditaan myös muilta kuin uudisrakennuksilta silloin, kun tiloja myydään tai vuokrataan. Pientaloille ja alle kuuden asunnon taloyhtiöille energiatodistus on suositeltava mutta vapaaehtoinen. Energiatehokkuuden parantaminen kannattaa, sillä vähemmän energiaa rakennus kuluttaa, sitä pienempi energialasku on.

Tiedotuskampanjasta vastaa Motiva Oy ympäristöministeriön toimeksiannosta. Puhelinpalvelu palvelee tiistaisin ja torstaisin klo 9-12. Kysymyksiä voi lähettää myös sähköpostitse tai verkon kautta.


Kysy energiatodistuksista -neuvontapalvelu:

Puhelin: 0424 281 291 (ti ja to klo 9-12)
Sähköposti: energiatodistus@motiva.fi
Verkko: www.motiva.fi/energiatodistus