Helsingin Energia tarjoaa talvista valoa Esplanadin puistoon

3.12.2008

Esplanadin valot. Kuva Helsingin Energia 

Esplanadin puisto Helsingissä on saanut lumivalkoisen talvivalaistuksen. Valot syttyivät tiistaina 2.12. ja ne tuovat talvista tunnelmaa sateiseen Helsingin keskustaan, jossa oikeaa talvea vielä odotellaan.

Valaistusta varten asennettiin yhteensä noin 100 000 lumivalkoista led-valoa Runebergin patsaan ympäristöön ja puihin puiston molemmissa päädyissä. Lisäksi puiston valaisinpylväiden nuppeihin on kiinnitetty siniset ”lumihiutaleet” ja soittolavan yläosaa kiertää sinivalkoinen jäähilevalaistus.

HelenUlkovalaistus-yksikön päällikkö Eero Metso Helsingin Energiasta kertoo, että lumivalkoisin ledein haluttiin korostaa puistotilaa sitä rajaavista rakennusten julkisivuista.

– Energiatehokkaat ledit kuluttavat vain viidesosan siitä mitä vastaavat hehkulamput. Esplanadin puistovalaistuksen kokonaisteho onkin vain 9 kW. Ledien käyttöikä on moninkertainen hehkulamppuihin verrattuna, Metso kertoo.

Valaistuksen suunnittelivat Cadvance-yhtiön Erkki Rousku ja Eero Metso Helsingin Energian ulkovalaistusyksiköstä. Valaistuksen toteutuksesta vastasi Helsingin Energia, joka on myös toteuttanut perinteisen Aleksanterinkadun jouluvalaistuksen ja on mukana Senaatintorin Uuden vuoden valaistuksessa.

Talvivalaistus puiston puissa on toteutettu siten, että led-valot jäävät osin paikalleen ja ovat siten sytytettävissä uudelleen seuraavina vuosina joulunajan tunnelman tuojiksi ja talvivaloksi pimeimpään vuodenaikaan.