» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >3. helmikuuta vietettiin Valon päivää
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Sunnuntaina 3.2.2008 vietettiin Valon päivää

4.2.2008

Kuva: Suoman Valoteknillinen SeuraHelsingin Rautatientorilla vietetyn Valon päivän ohjelmaan kuului muun muassa rusettiluistelua juhlavalaistuksessa ja valoaiheista musiikkia.

Paikalla tapahtumasta oli nauttimassa 160 kutsuvieraan lisäksi jääntäydeltä ihmisiä Helsingistä ja lähialueilta. Myös turistit olivat kiinnostuneita tapahtumasta ja ihailivat juhlavalaistusta. Radio Helsinki oli mukana tapahtumassa tarjoten mahdollisuuden nauttia tapahtumasta suoran lähetyksen muodossa.  

Alueen juhlavalaistuksen oli suunnitellut Pietu Pietiäinen. Valoinstallaatio nosti esille tuoreita näkökulmia valon käytön mahdollisuuksiin Helsingin Rautatientorin aukiolla. Valon määrä ei ole ratkaisevaa, vaan panostus valon suunnitteluun.

Tapahtuman avauksena Suomen Valoteknillisen Seuran puheenjohtaja Tapio Kallasjoki piti Puheen Valolle. Puheessaan hän korosti valon tärkeyttä ja valaistussuunnittelun merkitystä sekä eri tahojen yhteistyötä valaistussuunnittelussa. Kallasjoki piti tärkeänä myös ympäristön merkitystä ja energiatehokkaita ratkaisuja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.