» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >Onnisen Tallinnan messuilla vieraili yli tuhat sähköalan ammattilaista
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Onnisen Tallinnan messuilla vieraili yli tuhat sähköalan ammattilaista

5.9.2008

Onnisen Tallinnassa 1.–5.9. järjestämät sähköpäivät, ”Elektri Konverentsi”, kokosi viikon aikana Tallinnan Viru-hotelliin yli tuhat sähköalan ammattilaista eri puolilta Suomea.

Tänä syksynä Onnisen Tallinnan tapahtuma oli varattu pelkästään sähköurakoitsijoille ja infran ja teollisuuden sähköammattilaisille. Viime vuonna vastaavassa tapahtumassa olivat mukana myös Onnisen lvi-puolen asiakkaat, mutta tänä vuonna heille järjestettiin oma vastaava tapahtuma jo keväällä.

Satamasta vieraat kuljetetaan busseilla legendaariseen Viru-hotelliin, missä noin 40 Onnisen tavarantoimittajaa esitteli tuotteittaan vapaamuotoisen ohjelman välissä.

Petri JärveläOmakotitaloja, kerrostaloja, teollisuushalleja ja muita teollisuuden kohteita Hämeenlinna–Helsinki -akselilla urakoiva Petri Järvelä kertoi osallistuvansa messumatkoille aina silloin tällöin, miten aikatauluihin kulloinkin sattuu sopimaan.

– Kyllä kiireitä on ollut, eikä näytä helpottavan. Viime vuonna kerittiin pitää sairaslomat ja tänä vuonna ei keritä pitämään niitäkään.

Erityisen kiinnostaviin uutuustuotteisiin Järvelä ei Tallinnassa törmännyt.

– Kyllä ne pitää tietää muutenkin ja muutenkin pitää seurata kuin messuilla.

Muuten Järvelä oli tyytyväinen matkaan vielä Helsingin jälleen lähestyessäkin.

– Hyvät messut oli, rento meininki ja paljon tarjontaa.

Sähköpäivät pitävät pintansa

Maanantaina Tallinnaan saapuivat Länsi-Suomen urakoitsijat, tiistaina Etelä-Suomen ja keskiviikkona ja torstaina pohjoisen ja Itä-Suomen urakoitsijat. Eri päivinä vieraiden määrä vaihteli 250:n ja 340:n välillä.

Onnisen Urakoitsijat-yksikön johtaja Matti Wetterstrandin mukaan itä- ja pohjoissuomaisilla olisi saattanut olla enemmänkin innostusta lähteä mukaan, mutta pitkät välimatkat verottivat hieman tulijoiden määrää. Vastaavasti Etelä-Suomesta kynnys lähteä mukaan on selvästi pienempi, mutta matkoja myös perutaan helpommin muiden kiireiden yllättäessä.

– Kyllä me näemme, että tämän tyyppinen tapahtumatoiminta kuuluu alalle. Kysymys on aina siitä, mikä malli toimii parhaiten. Voi olla, että ensi vuonna harkitaan taas jotakin uutta, Wetterstrand sanoi.

Onnisen markkinointi- ja viestintäjohtaja Ari Virneksen mukaan Onninen haluaa tapahtumalla tiivistää entisestään yhteistyötä asiakkaiden ja tavarantoimittajiensa kanssa.

 

Kuvia Elektri Konverentsista