» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >Kuvia Tallinnan Elektri Konverentsista
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Kuvia Tallinnan Elektri Konverentsista

5.9.2008

Onnisen Tallinnassa 2.–5.9.2008 järjestämille sähköpäiville osallistui viikon aikana yli tuhat sähköalan ammattilaista eri puolilta Suomea.

Vantaalaiset tuulettavat 
Vantaalaiset Kari, Marko, Pekka, Hannu ja Reino tuulettivat Seacatin kannella.

Tapani Raitavuo ja Erkki Vesilahti

Sähköpalvelu Oy Timo Kurjen Helsingin urakoinnin toimialapäällikkö Tapani Raitavuo ja teleasennusten projektipäällikkö Erkki Vesilahti pitivät uusia led-valoja ja kauko-ohjattavia valosäätimiä messujen kiinnostavimpana antina vanhojen tuttujen ja tavarantoimittajien tapaamisen ohella. 

– Sillä sektorilla tapahtuu kehitystä. Täällä näkee alan uusimmat trendit, Raitavuo ja Vesilahti sanoivat.

Ainakin Helsingissä Sähköpalvelu Oy Timo Kurjella on riittänyt vielä viime aikoinakin kiirettä.

– Kyllä töissä kiireitä on ollut. Suhdanteet näyttävät, että alaspäin saatetaan mennä ja tulevaisuudessa vauhti tulee varmaankin hiljenemään. Vielä se ei ole kuitenkaan näkynyt, Raitavuo sanoi.

– Tilanne ei varmaankaan tule säilymään samalla tasolla, mitä se oli vuosi–kaksi sitten, mutta toivotaan, että pysytään samalla hyvällä tasolla kuin nytkin. 

Esko Kovanen Tallinnan satamassa 
Vantaan kaupungin tuotepäällikkö Esko Kovanen kertoi vierailleensa Tallinnassa säännöllisesti aina Viron itsenäistymisvuodesta 1991 lähtien. Myös kunnat kuuluvat Onnisen tärkeisiin asiakkaisiin. Vantaa rakentaa jatkuvasti esimerkiksi kouluja ja päiväkoteja.

– Vantaa on muuttovoittoinen kaupunki ja Vantaa on yritys- ja logistiikkakaupunki. Helsinki-Vantaan lentoaseman ympäristöön rakennetaan Aviapolista ja paljon uusia yritysalueita. Jos on tulijoita, niin kaupunki järjestää paikat, Kovanen sanoi.

Vantaan kaupungin palveluksessa on noin 15 sähköasentajaa korjaus- ja saneeraustöissä, mutta kaikki uudisrakentamisen kohteet kilpailutetaan ulkopuolisille urakoitsijoille.

– Julkisen puolen pitäisi rakentaa aina lamakausina kun hintataso on alhainen. Vastaavasti kun menee lujaa, niin kuntien pitäisi harventaa hankintojaan. Valitettavasti kunnatkin tekevät juuri päinvastoin, ei historiasta ole mitään opittu, Kovanen pohti. 
  

Matti Haikka

Empowerin Matti Haikka oli ensimmäistä kertaa mukana Onnisen sähköpäivillä. Verkonrakennuspuolen asennustarvikkeita ei ollut juurikaan esillä, mutta työkalumaahantuojien osastoilta löytyi kiinnostavia tuotteita.

– Ihan hyvä fiilis. Kyllä tänne pitää tulla katsomaan jos kutsutaan.
Harri Alasalmi ja Heikki Hilander
Onnisen ”virallinen juontaja”, concept manager Harri Alasalmi ja imitaattori Heikki Hilander viihdyttivät yleisöä.Viru-hotelli

Iltaisin Viru-hotellin ravintolat täyttyivät tyytyväisistä urakoitsijoista. Rohkeimmat suuntasivat hotellilta kohti Tallinnan yöelämää. 
Neljäpäiväiseen tapahtuman osallistujat oli jaettu Länsi-Suomen, Etelä-Suomen, pohjoisen ja Itä-Suomen vuoroille. Eri päivinä vieraiden määrä vaihteli 250:n ja 340:n välillä.
Jan-Åke Laitinen

Pernajan Sähkön toimitusjohtaja Jan-Åke Laitinen viihtyi messuilla porvoolaisen Jeti-Sähkön porukan kanssa. Pernajassa on paljon porvoolaisten ja helsinkiläisten kesäasuntoja, mutta Laitisen lisäksi seitsemän asentajaa työllistävässä Pernajan Sähkössä on pyritty keskittymään ainakin hieman suurempiin kohteisiin.

– Hyvin hommia on riittänyt. Koko ajan meillä on ollut täystyöllisyys.

– Ihan hyvä ja hyvin järjestelty reissu on ollut. Eihän yrittäjällä olisi ikinä aikaa lähteä mihinkään, mutta välillä pitää vain lähteä.


Pertti Kauko, Laatuantenni Oy

Laatuantenni Oy:n Pertti Kauko esitteli messuilla kahden euron hintaisia antennirasioita ja noin 3 000 euron hintaisia digitaalisia Varoksen antennimittalaitteita. Neljän tuuman näytöstä voi katsella televisiota, vaikka bittivirheitä ei pysty päättelemäänkään muuten kuin mittaamalla. Myös maksukanavat saa auki jos sopiva kortti löytyy. Signaalin voimakkuuden voi kuitenkin mitata ilman korttiakin.Ari Paloheimo

Devin Devilink-säätöjärjestelmällä voi ohjata myös valaistusta ja muita laitteita. Esimerkiksi pihavalaistukseen ja autojen lämmityspistokkeisiin voi kytkeä helposti tarvittavat ohjausreleet. Devin toimitusjohtaja Ari Paloheimon mukaan urakoitsijoille säätöjärjestelmän langattomuus säästää työtä ja vaivaa kun ohjausjohtoja ei enää tarvitse vetää. Asiakkaille voi kuitenkin kirjoittaa entisen suuruisen laskun energiatehokkuuden paranemisen tuomien säästöjen lämmittäessä maksajan mieltä.

     

Harri Nordling saunassa
Olli Räikkönen

Harri Nordling esitteli messuilla nopeasti koottavaa Mondo-kylpyhuonesaunaa. Saunapaketti on vastikään lisätty Onnisen tuotevalikoimaan, ja tämän kunniaksi saunan suunnitellut Nordling sai käyttää messujen ajan Onnisen Onnlinen univormua.

– Oikein mukavaa täällä on ollut. Ammattilaisten kanssa on helppo diskuteerata kun puhutaan samaa kieltä.


Mondexin Sense-malliston uutuuskiukaista löytyy myyntipäällikkö Olli Räikkösen mukaan kaikki hyviin löylyihin vaadittavat ominaisuudet erillisohjauksesta ajastettavaan lämmönsäätöön ja kotimaisiin vuolukiviin.

– Saunoja rakennetaan paljon kerrostaloihin, jolloin tilat ja sähköt ja määräävät kiukaan koon.